Golfclub Spandersbosch ziet haar ledenaantal fors stijgen in coronatijd

Golfclub Spandersbosch ziet haar ledenaantal fors stijgen in coronatijd

Golfpark Spandersbosch in de zomer (Aangeleverd door Golfclub Spandersbosch)

Het ledenaantal van Golfclub Spandersbosch is flink toegenomen in tijden van het Coronavirus. Dit komt doordat golf een van de weinige sporten is die toegestaan zijn op het moment. Mensen van jong tot oud zitten in deze tijd veel binnen, waardoor activiteit in de buitenlucht velen van hen aanspreekt.

De Hilversumse Golfclub Spandersbosch telt sinds de lockdown in maart 15% meer leden dan voorheen, wat een stijging van 430 naar 500 leden betekent. “Golf is naast tennis de enige sport die buiten beoefend kan worden. Daarnaast hebben mensen door de lockdown meer de behoefte gekregen om iets actiefs buitenshuis te doen”, vertelt golfparkmanager Arvid Gustaffson (52).

Golfclublid Margriet Tiemstra (66) is een van deze nieuwe leden: “Op het internet zag ik de advertentie van de golfclub voor een vierdaagse golfcursus voor beginners. Hier heb ik mij voor ingeschreven, met groot succes. Het buiten zijn en de contacten die je opdoet met andere mensen bevallen mij ontzettend. Na de cursus heb ik mij direct ingeschreven bij de club, waardoor ik nu drie à vier keer per week op de baan te vinden ben”, vertelt Tiemstra opgetogen.

Greetje Versteegh (63), die al twee jaar lang lid is van Golfclub Spandersbosch, bevestigt dit enthousiasme voor het golfen: “Elke keer tijdens het golfen ben ik weer zo dankbaar, want verder kun je bijna niks. Dat terwijl ik het altijd maar een sport voor gepensioneerden en de elite vond. Al met al ben ik gewoon razend enthousiast geworden om deze sport!”, aldus Versteegh.

Volgens de club zijn de nieuwe leden vooral tussen de dertig en vijftig jaar oud. “Leden in deze leeftijdscategorie gebruiken het golfen als een pauze tussen het werk door, zodat zij op deze manier even hun hoofd kunnen legen.”

De regels die de club hanteert in tijden van corona zorgen voor een veilige sportsfeer. Zo mag er nu alleen gegolfd worden in paren, wat voorheen viertallen konden zijn. Daarnaast worden alle attributen na gebruik grondig gedesinfecteerd.

De golfclub verwacht dat de groei van de club de aankomende maanden niet zal stoppen, zegt Gustaffson: “Zolang Corona blijft, zal golf als tijdsbesteding zeker populair blijven, omdat mensen toch behoefte hebben aan beweging, buitenlucht en sociaal contact. Onze club zal naar verwachting nog meer groeien zodra mensen met meer man tegelijk de baan op kunnen. Nu is dit aantal maximaal twee, maar wij hopen binnenkort het uit te breiden naar drie of vier.”

“Als de lockdown voorbij is, zal golf moeten gaan concurreren met andere sporten. Ik weet zeker dat golf populair zal blijven, omdat vele mensen nu actief lessen bij ons zijn gaan nemen. Daarnaast zeggen velen onder hen dat ze de sport echt ontdekt hebben”, aldus clubmanager Gustaffson.

Volgens Greetje Versteegh rolt het balletje bij de golfclub snel: “Steeds meer mensen zien het plezier van het golfen in. Zo zijn een aantal vriendinnen van mij onlangs ook lid geworden. Het is een groot succes, als je het mij vraagt.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *