Avondklok horeca – Domino’s Hilversum verwacht meer bezorgingen

Avondklok horeca – Domino’s Hilversum verwacht meer bezorgingen

Door een avondklok krijgt de horeca weer een nieuwe klap te verwerken. Bij Domino Pizza’s in Hilversum denken ze echter dat het aantal bezorgingen door de avondklok gaat toenemen. Eigenaar van Domino Pizza’s Hilversum Eltoron Luchies (29) vertelt over de gevolgen die de avondklok voor de pizzeria meebrengt.

“Ik denk dat het net voor het ingaan van de avondklok drukker wordt in de pizzeria, omdat we na de avondklok geen klanten meer mogen helpen. Dat denk ik ook omdat sommige mensen geen tijd hebben om eerder langs te komen dan later in de avond. Door de invoering van een avondklok moeten we de pizzeria nog eerder sluiten dan de avondklok van kracht is. Zodat mensen nog de kans hebben om op tijd weer thuis te zijn. In de avond komen er vooral scholieren naar de pizzeria om een pizza af te halen. Maar ook mensen die na een lange dag werken op de terugweg zijn naar huis en nog snel wat te eten willen halen. Wel zien we dat sinds het begin van de lockdown, sinds de niet essentiële winkels gesloten zijn, het al wat rustiger is geworden in de pizzeria. Daarin merken wij dus wel een verschil. Maar toch komen er nog redelijk veel mensen na 20:00 uur in onze pizzeria. Als de avondklok is ingegaan moeten onze bezorgers straks een werkgeversverklaring bij zich hebben. Ik denk niet dat dat problemen oplevert.”

Denkt u dat het thuisbezorgen als gevolg van de avondklok toeneemt?

“Ja, ik verwacht dat het aan huis bezorgen door de lockdown zal gaan toenemen. We hebben nu al veel meer bezorgingen dan in normale tijden, want we merken goed dat mensen nu meer thuis zijn dan normaal. Als mensen straks door de avondklok geen boodschappen meer kunnen halen, of toch nog iets anders willen eten dan ze in huis hebben, hebben ze weinig andere keus. Zeker omdat de supermarkten met een avondklok dan ook al eerder gesloten zijn. Daarnaast denk ik dat sommige mensen door de coronacrisis een beetje luier zijn geworden, doordat ze al veel meer thuis blijven.”

Welke financiële gevolgen verwacht u dat de avondklok zal hebben voor de pizzeria?

“Ik denk dat de invoering van een avondklok voor ons niet een heel dramatisch effect zal gaan hebben, juist omdat we verwachten dat het aantal thuisbezorgingen gaat toenemen. Ik ben er wel nog bang voor dat het bezorgen alsnog aan banden wordt gelegd. Dan zijn de gevolgen niet meer te overzien. Persoonlijk vind ik de avondklok wel een vervelende maatregel, het zijn aparte tijden.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *