GAAF muziektheater druk met de voorbereidingen voor “Jesus Christ Superstar”

GAAF muziektheater druk met de voorbereidingen voor “Jesus Christ Superstar”

Stichting GAAf muziektheater brengt op 8 en 9 april de rockopera “Jesus Christ Superstar” naar het MCO in Hilversum. De groep is al druk in de weer met de voorbereidingen.

Danny Moons (gitaar) en Matthias Ten Houte de Lange (piano, arrangeur en componist) organiseren al zes jaar lang shows op het A. Roland Holst College. Het begon toen de school West Side story wilde uitvoeren en daar een orkest bij zocht. Ten Houte de Lange: “We zijn toen met vrienden een orkest begonnen.” Dit was zo’n succes dat er besloten werd om een stichting op te richten. Met de stichting geven ze naast shows educatie en spelen ze mee bij schoolvoorstellingen.

Van alle stukken is Jesus Christ Superstar het stuk dat door GAAF muziektheater het vaakst ter uitvoering is gebracht. Aankomende editie wordt al de derde keer in tien jaar tijd. Ten Houte de Lange “Een deel van ons is hier begonnen op de middelbare school met dit stuk en dat heeft me niet losgelaten. Ik moet zeggen, het is nu super leuk, maar na deze keer is het ook wel even klaar. Tijd voor een nieuwe uitdaging.” Aankomende April is dus voorlopig de laatste keer dat hun persoonlijke favoriet ter uitvoering wordt gebracht. De Lange: “Het is een fantastisch stuk. Het is heel uitdagend. Aan de ene kan is het ingewikkeld, maar het is ook heel toegankelijk. Er zitten hele mooie popliedjes in, er zitten hardrock liedjes in, maar er zitten ook klassieke melodieën in.” Volgens de organisatoren verzekeren ze zich van een breed publiek door de in 1971 verschenen musical en de film uit 1973.

Hoewel GAAF Muziektheater bestaat uit een vaste kern, was er deze keer ook ruimte voor auditanten. De 50 auditanten kwamen uit alle windstreken om auditie te komen doen. Zelfs een paar Antwerpenaren hebben de tijd genomen om aanwezig te zijn bij de audities.

In november vorig jaar zijn de voorbereidingen gestart voor de show. Volgens de Lange is de voorbereidingsperiode kort, maar krachtig. Danny Moons: “Muzikaal hebben nog niet veel repetities gehad. Binnenkort, eind februari, gaan we starten met zangers erbij, dus dan wordt het echt één geheel. We hebben een kennismakingsrepetitie gehad met de zangers en toen kwam wel naar voren dat we echt wel heel ver waren. Het leuke is dat je dan kan gaan finetunen. En daar zijn we nu mee bezig”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *