“Ik zie het positief tegemoet, maar mijn geduld wordt wel op de proef gesteld”

“Ik zie het positief tegemoet, maar mijn geduld wordt wel op de proef gesteld”

Merle Minjon (Aangeleverd)

Merle Minjon (34), masseur en ondernemer, zou in 2020 haar eigen self-care studio, Studio Release, openen in Hilversum. Een self-care studio is een ontspanningsstudio die meer methodes biedt om te ontspannen, naast massages. Door corona is de opening uitgesteld. Zij vertelt waarom ze een self-care studio heeft opgericht en wat haar studio te bieden heeft. “Het was eigenlijk wel een droom en daarom was de keuze snel gemaakt.”

“Ik heb drie jaar een eigen praktijk gehad in mijn huis waar ik mensen masseerde. Het werd te druk op een gegeven moment. Ik kreeg steeds meer klanten en ik gaf daarnaast ook nog eens les bij een massageopleiding in Amersfoort. Daardoor kwam ik op het punt dat ik een keuze moest maken. Ik had veel cliënten die aangaven dat ze fysiek tegen bepaalde dingen aanliepen en dat ze niet goed wisten wat ze daartegen konden doen. Ze vroegen dan aan mij wat ze nog meer konden doen om te ontspannen. Ik verwees deze mensen dan door naar bijvoorbeeld, de yogaschool in de buurt. Ik had gewoon niet de plek en de ruimte om dat zelf te doen. Daarom dacht ik: we gaan het roer omgooien en het zelf opzetten. Het was eigenlijk wel een droom en daarom was de keuze snel gemaakt.”

“Wat ik belangrijk vind is dat een massage altijd op maat is, gebruikmakend van diverse technieken. Er bestaat, in mijn ogen, geen goede massage die hetzelfde is voor iedereen. Dus rondom massages op maat, ben ik gaan kijken wat je mensen nog meer kan bieden. Ik kon dat eigenlijk nergens anders vinden. Zo zijn we eigenlijk gekomen op trajecten die acht weken gaan duren, waarin we mensen aan de hand van mindfulness-oefeningen, yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen meer contact laten krijgen met hun lichaam. Dit zal dan worden afgewisseld met massages. Op die manier willen we mensen een extra zetje geven naar de ontspanning die mensen eigenlijk al zoeken. Met als resultaat dat mensen door die ontspanning meer energie krijgen, zich beter in hun vel voelen en positiever in het leven gaan staan. Verder gaan we ook werken met memberships. Je kan ook losse massages bij ons boeken, maar je kan ook een membership afsluiten. Dan krijg je massages voor een gereduceerd bedrag per maand. We richten ons met name op de werkende vrouw, maar mannen zijn ook zeker welkom.”

“Het idee begon in november 2019 en het begon eerst klein. Dus ik had eerst bedacht om een massagekamer in een pandje te huren en dan af en toe yogalessen erbij te doen. Alleen had ik het gevoel dat dat niet helemaal klopte en dat het meer en groter moest worden. Zo kwamen er ideeën bij. Ik kwam toen uiteindelijk bij een pand in Hilversum terecht met meerdere kamers. In dit pand is de ruimte en is het mogelijk wat ik voor ogen had. Door corona is dit proces natuurlijk vertraagd, want we zouden eigenlijk openen in 2020.”

“Het is een hele rare periode voor iedereen natuurlijk. Ik zie het positief tegemoet, maar mijn geduld wordt wel een beetje op de proef gesteld. We willen na de lockdown opengaan, maar ik denk eerlijk gezegd dat het allemaal nog wel wat langer duurt. Als we geen grote opening kunnen houden, verzinnen we wel wat anders leuks. Ik probeer mezelf ook niet vast te houden aan de gedachte ‘we hebben geen grote opening’ en dan daar verdrietig om te worden. Als we weer feestjes mogen geven, doen we wel een eenjarig bestaansfeest.”

Merle haar Studio Release is te vinden op https://www.studiorelease.nl. De site wordt binnenkort gelanceerd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *