Column: Op naar het voorjaar

Column: Op naar het voorjaar

Foto: Creative Commons

Beetje bij beetje verdwijnt de witte koude deken over Hilversum. De sneeuw komt los van de grond en lost zich op in water. Het plantsoen krijgt langzaam weer zijn groene kleur terug. Voor dit seizoen is het weer gedaan met de sneeuw- en ijspret. Vind ik het jammer? Nee eigenlijk niet, want wij hebben als Nederlanders optimaal mogen genieten van dit koude weer. Het is eigenlijk te gênant voor woorden, maar ik maak mij al op voor de lente in maart.

Er zijn echter wel een paar hoogtepunten die ik ga missen aan deze sneeuw- en ijspret. Ten eerste de blije en vooral gelukkige gezichten van de Hilversummers op het ijs en in de sneeuw. Ik zag dat de vermoeiende coronapandemie even uit hun ogen verdween, ze genoten alsof we niet in een strenge lockdown zaten. Ik zag aan sommige Hilversummers dat zij wel even moesten wennen aan de drukte bij het Laarder Wasmeer, maar het sociale leven kwam door deze sneeuw- en ijslaag weer op gang. De ijspret bracht de Hilversummers weer bij elkaar. Ook zal ik de felgekleurde en schattige sneeuwpakjes van de kinderen missen.  Als kleine ingepakte pinguïns sleeden de kinderen met veel plezier de Anna’s berg af. Net zolang totdat hun zere kleine beentjes de berg niet meer konden verdragen. En tot slot de prachtige foto’s en filmpjes van de sneeuw- en ijspret die werden gedeeld in de facebookgroep: “Je bent Hilversummers als”. Hilversummers die sensationele drone video’s delen, hebben mij te pakken. Je ontdekt dat Hilversum nog mooier is met een witte deken over zich heen. In één woord: fenomenaal. Even genoot heel Hilversum vier dagen lang van dit koude weer.

Ik vind dat wij, als Hilversummers, lang genoeg hebben mogen genieten van deze sneeuw- en ijspret. Voor nu kan ik niet wachten op de hete dagen, waarin we snakken naar de sneeuw die is opgelost in water. Waarin Hilversum niet is bedekt onder een witte koude deken, maar onder een zonnige hete deken.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *