HZC de Robben blij met groen licht voor bouw nieuw zwembad

HZC de Robben blij met groen licht voor bouw nieuw zwembad

Zwem & Waterpolo vereniging HZC de Robben is blij met het unanieme akkoord van de gemeenteraad op 12 februari voor de bouw van een nieuw zwembad. Het huidige zwembad, de Lieberg, is al 43 jaar oud en de renovatiekosten zouden zo hoog zijn, dat de bouw van een nieuw zwembad goedkoper is. Het nieuwe zwembad wordt gebouwd op het Arenapark, in het zuidoosten van Hilversum. Het project is in 2025 af, dit is dan ook het jaar waarin de Lieberg haar deuren gaat sluiten.

Los van het feit dat het huidige zwembad verouderd is, zijn er ook andere zaken die een probleem vormen. “We hebben de laatste tijd grote problemen met parkeren, er is geen ruimte om je auto te parkeren en dit geldt ook voor de fietsenstalling. De entree van het zwembad komt uit op een hele drukke straat, dit zorgt voor gevaarlijke situaties”, vertelt Arno Geul, voorzitter van HZC de Robben. “Bij het werven van nieuwe leden helpt het huidige zwembad ook niet mee. Het heeft toch een beetje het imago van een oud zwembad.”

Bij het zoeken naar een alternatief is er door de gemeente en de zwemverenigingen gekeken naar verschillende factoren. Zo is er niet alleen rekening gehouden met de bereikbaarheid vanuit Hilversum, maar ook met de bereikbaarheid voor de bezoekers uit andere steden. Het Arenapark is ook een gunstige locatie door de omliggende scholen, een buitenschoolse opvang en sportgerelateerde bedrijven, zoals het Europese hoofdkantoor van Nike. In de toekomst zouden hier samenwerking kunnen ontstaan.

“Met een nieuw zwembad kan je alle fouten die in het oude zwembad zaten verbeteren. Je kan meer teams tegelijk laten trainen en er kunnen verschillende activiteiten plaatsvinden,” aldus Geul.

Over de auteur

Julia Kuipers

Julia is verslaggever . Ze houdt van sport en lezen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *