Bakkerij Van Ommeren en slagerij Chateau Briand hebben het druk gehad rondom Pasen

Bakkerij Van Ommeren en slagerij Chateau Briand hebben het druk gehad rondom Pasen

(Foto: Paasontbijt, Unsplash)

De Hilversumse bakkerij Van Ommeren en slagerij Chateau Briand hebben het de afgelopen week ontzettend druk gehad. Het paasweekend is van start gegaan en dat betekent dat er lekker en uitgebreid wordt gegeten tijdens het ontbijt, de brunch of de lunch. Zo laat bakkerij Van Ommeren weten dat zij veel (paas)gebakjes hebben mogen verkopen. Het lamsvlees was de echte hardloper bij de slagerij Chateau Briand.

Een uitgebreid ontbijt of lunch is onmisbaar tijdens de Paasdagen. Men haalt de lekkerste maaltijden in huis om op deze feestdag optimaal te kunnen genieten. “Wij merken al sinds het begin van de coronacrisis dat mensen hun broden liever bij ons halen, dan bij de supermarkt. Ze geven het geld hier bij ons uit, in plaats van aan vakanties en andere leuke dingen. Met Pasen pakken wij als bakkerij nog meer uit dan normaal en bieden wij onze klanten een breder assortiment aan, bijvoorbeeld paasstollen, paastulbanden en nogaeieren”, vertelt een medewerker van bakkerij Van Ommeren. De bakkerij heeft het dit jaar nog drukker gehad ten opzichte van vorig jaar. “Onze bakkers draaien nu meer overuren om ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad is de volgende dag. Verder houden wij een boek bij met bestellingen van onze klanten. En ik kan je vertellen dat ons magazijn helemaal vol ligt met bestellingen”, aldus de medewerker.

De Hilversumse slagerij Chateau Briand heeft de afgelopen week ook veel klanten mogen ontvangen. “Het is de hele week al druk, nog drukker dan normaal. Men kan natuurlijk nu niet uit eten met deze feestdag dus maken ze het thuis gezellig. Daarom wordt er een lekker stuk vlees bij de lokale slager gekocht”, vertelt eigenaar Sjan van Ettekoven. De slagerij laat verder weten dat ze zoals elk jaar geen bestellingen doen aan huis. Dit doen zij omdat ze graag alles vers voor hun klanten willen afsnijden. Er zijn echter enkele producten die de klanten wel van tevoren kunnen bestellen. Het gaat hierbij om: Charcuterie schaal luxe of standaard, Vitello Tonnato of Steak Tartaar en de Beef Wellington.
“De hardlopers van deze week zijn: lamsvlees, Beef Wellington, ossenhaas en Côte de Boeuf. Het wat luxere vlees binnen ons assortiment. Alhoewel het lamsvlees toch het meest in trek is bij onze klanten. Tenslotte mogen vleeswaren voor het ontbijt of brunch ook zeker niet ontbreken op de eettafel voor de meeste Nederlanders”, zegt Van Ettekoven. Vanwege de extreme drukte draait ook de slagerij meer overuren dan normaal.

Zowel de bakkerij als de slagerij laten weten dat zij niet mogen klagen vanwege de extreme drukte. Zij zijn vooral heel erg blij om te zien dat mensen nu meer hun eten bij de lokale winkels kopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *