Hilversum in 2050 klimaatneutraal: “We moeten echt nog wat stappen maken.”

Hilversum in 2050 klimaatneutraal: “We moeten echt nog wat stappen maken.”

De gemeente Hilversum heeft de ambitie uitgesproken om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Maar hoe? Hoeveel gaat dat kosten? En hoe staan we ervoor?

“Die ambities bestaan al een tijd.” zegt wethouder Bart Heller (GroenLinks). “In Nederland is er een aantal jaar geleden een nationaal klimaatakkoord gesloten tussen allerlei organisaties en gemeenten. En daaruit kwam dat de ambitie is om in 2050 helemaal klimaatneutraal te zijn in Nederland. En dus ook in Hilversum.”

Maar de Hilversummers moeten zelf aan de slag. “De mensen moeten echt niet wachten op de overheid of de gemeente. Het moet vanuit de burger zelf komen.” Denk hierbij bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning of het laten aanleggen van zonnepanelen. Heller: “Heel veel van dat soort maatregelen zijn allang rendabel, die verdien je binnen een paar jaar terug.”

Maar volgens Heller zijn we er nog lang niet. “We moeten als samenleving echt nog wel wat stappen zetten. Anders gaan we het gewoon niet redden.”

https://soundcloud.com/kamiel-gerrits/interview-wethouder-bart-heller/s-unisiV7xtxL

Over de auteur

Max Elijzen

Biografie Max Elijzen Ik ben Max Elijzen. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Blaricum. Als journalist vind ik het heel belangrijk om het nieuws op de voet te volgen. Ik ben breed geïnteresseerd en georiënteerd. Mijn interesses liggen voornamelijk bij sport en maatschappelijke thema’s. Tijdens mijn drie jaar MBO Media & Evenementen in Hilversum heb ik stagegelopen bij RTL-programma Koffietijd als productieassistent en bij SBS-programma de 5 Uur Show. Ook heb ik zo’n 5 maanden bij Radio 10 als productieassistent gewerkt. Deze ervaringen neem ik mee in mijn journalistieke carrière. Tijdens die stages heb ik vooral geleerd hoe het eraan toe gaat achter de schermen van grote radio- en tv-programma’s. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven en maken van journalistieke producties voor een nieuwskrant in Hilversum. Voor de rest ben ik amicaal en praat ik met iedereen. Ik luister graag naar mensen en hun verhalen. Met de juiste invalshoek en vragen zit er in iedereen een verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *