Onduidelijkheid over coronapas

Onduidelijkheid over coronapas

Afbeelding: Foodhall Mout.

De versoepelingen, waaronder het afscheid nemen van de anderhalve meter regel, gaan aanstaande zaterdag vijfentwintig september in. Voorwaarde is dat alle mensen op drukke plekken hun coronapas kunnen laten zien.  De coronapas is een QR-code die aantoont dat je recent negatief bent getest, gevaccineerd of een bewijs van immuniteit hebt. Maar hoe gaat de horeca de coronapas controleren?

Het invoeren van de coronapas brengt veel discussie met zich mee. Koninklijke Horeca Nederland en burgmeesters geven aan dat het handhaven van de coronapas lastig wordt. De verantwoordelijkheid voor het controleren van de coronapas ligt bij de horecazaken zelf, maar die kampen momenteel met een personeelstekort.

Er zitten nog wat haken en ogen aan

“De horeca is op dit moment druk in overleg om alles zo goed mogelijk te laten verlopen”, aldus HR-adviseur bij Mout Ester Wets. “Wanneer er een concreet plan is over de aanpak van handhaving worden medewerkers daar zeker op voorbereid. Al ons personeel wordt getraind in hoe zij om dienen te gaan met de verschillende situaties aangezien het een gevoelig onderwerp blijft”.

De coronapas zorgt voor dillema’s en ook de kloof tussen voor- en tegenstanders wordt steeds groter. De Horeca is een plek van samenkomst en staat voor gastvrijheid.“Het is heel lastig om tegen gasten te zeggen jij mag wel naar binnen, maar iemand zonder coronapas niet”.

Onze verslaggeefster Fenne Brusse sprak met HR-adviseur bij Mout, Ester Wets ,over het handhaven van de coronapas in de horeca.

https://soundcloud.com/user-674343775/interview-ester-wets-mout-mixdown/s-9RTfBxrn5ZO

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *