Duurzaam wandelen

Duurzaam wandelen

Van @marjoleindoetgroen op instagram

Aankomende zaterdag op 18 september is de Zero Waste Wandeling, georganiseerd door Marjolein Lever, als onderdeel van de Duurzame Dagen. Marjolein leeft zelf al een aantal jaar afvalarm. Ze wil door middel van deze wandeling anderen helpen plekken te laten zien waar je boodschappen kan doen zonder verpakking. “Als je naar de supermarkt gaat is veel verpakt in plastic, terwijl als je een klein beetje van de paden afwijkt je je boodschappen ook plasticvrij kan kopen.”

Tijdens de wandeling neemt ze een klein groepje langs een aantal plekken in Hilversum waar je je boodschappen verpakkingsvrij kan halen. “Het is bijna verslavend om zo boodschappen te doen, het voelt echt als een soort sport om echt niks met plastic te kopen.

Marjolein hoopt dat ze bij de deelnemers van de wandeling het plezier in het verpakkingsvrije boodschappen aanwakkert, en ze ook helpt om nieuwe plekken te leren kennen. “Naast dat het goed voor het milieu is, is het ook heel leuk om zo veel mogelijk verpakkingsvrij boodschappen te doen. Ik geniet er zelf altijd heel erg van om thuis te komen met verpakkingsvrije producten, je boodschappentas ziet er dan altijd zo leuk uit.”

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en neemt je langs diverse soorten locaties voor boodschappen. Het aanbod gaat van verse groenten en fruit, tot houdbaar eten of gewoon een lunchroom.

Tekst door Merthe Tjaardstra

Hieronder het audio-interview met Marjolein:

Audio door Jamie Helmonds

Over de auteur

Merthe Tjaardstra

mail: merthe.tjaardstra@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *