Dutch Media Week “Viering van de media met een boodschap.”

Dutch Media Week “Viering van de media met een boodschap.”

Afbeelding: Dutch Media Week

Aankomende week vindt van 30 september tot 10 oktober de zesde editie van Dutch Media Week plaats. In die elf dagen zullen in onder andere Hilversum, media gerelateerde evenementen plaatsvinden. Met deze evenementen wil Dutch Media Week graag de nieuwste ontwikkelingen en initiatieven uit de media-industrie “belichten, stimuleren en promoten”.

Herman Dummer is organisator en grondlegger van het evenement. “Wat we met Dutch Media Week beogen is om stil te staan bij de media en de media te vieren.” In Dutch Media Week zullen alle elementen van de media belicht worden, “van print tot internet” aldus Herman. Het evenement is volgens Herman bedoelt om mensen bewust te maken van hun omgaan met de media. “Wij geloven erin dat als iedereen met een positieve manier omgaat met media de wereld een stukje mooier wordt.”

Elk jaar beschikt Dutch Media Week over een thema. Dit jaar is dat thema “Be Humane” oftewel “Wees Menselijk” passend bij de boodschap van het festival. Volgens Herman moeten meer mensen zich bewust zijn van hun invloed op de media, en zouden zij zich minder moeten richten op kijkcijfers. “Roep niet om het roepen” zegt Herman. Met dit evenement hoopt hij jonge maar ook vorige generaties deze boodschap bij te brengen.

Dutch Media Week is voor iedereen geschikt. De evenementen die van 30 september tot 10 oktober plaatsvinden zijn verdeeld in drie doelgroepen, het brede publiek, de professionele mediamakers en het onderwijs wat gelijkgaat met talentontwikkeling. In tegenstelling tot vorig jaar zal het festival deels hybride en deels fysiek plaatsvinden. “Vorig jaar hadden we 30.000 online bezoekers en dat hopen we dit jaar te evenaren” aldus Herman.

Voor meer informatie over Dutch Media Week: https://www.dutchmediaweek.nl

Bronnen: Herman Dummer (Dutch Media Week)

Verslaggeefster Jasmijn Brasser sprak met Herman Dummer over Dutch Media Week:

Over de auteur

Lieve Scholtze

Beste lezer, mijn naam is Lieve Scholtze. Ik ben 18 jaar en student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb een brede interesse in veel verschillende onderwerpen. Op dit platform kunt u van mij daarom veel uiteenlopende producties verwachten. Mocht u mij willen bereiken is dit mijn e-mailadres: lievescholtze@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.