Cafés zijn blij dat er weer tv-schermen op het terras mogen

Cafés zijn blij dat er weer tv-schermen op het terras mogen

Het Nederlands elftal wordt uitgezonden op televisie. (Foto: Luc Boelen)

Hilversumse cafés zijn blij met het besluit van het College van Burgemeester en Wethouders (B&W) dat er televisieschermen op het terras zijn toegestaan vanaf zaterdag 26 juni. Dat heeft het College op donderdag 24 juni besloten, omdat er volgens de gemeente geen landelijke belemmeringen meer zijn om geen schermen te mogen plaatsen. 

Niels Krijnen (51), één van de eigenaren van Café de Dokter, is blij dat er weer schermen mogen op het terras en hij zet dan ook zeker schermen neer. “Het leeft overal. Wij zenden altijd voetbal uit, maar het mocht in eerste instantie niet. Nu hebben we groen licht dus gaan we het natuurlijk uitzenden en wij vinden het superleuk om dat te doen!” Krijnen zegt dat het nog even aankijken wordt hoe Café de Dokter het met de bezoekers gaat regelen op het terras. Hij vertelt dat ze het in principe op 1,5 meter gaan regelen. Het café zou er ook nog voor kunnen kiezen om haar bezoekers te laten testen en met QR-codes te werken. De meeste gasten van zijn café gaan namelijk uit en laten zich daarom al testen.

Daarnaast gaat Café Vue Grandige ook schermen plaatsen. Zij hebben toestemming gekregen om een klein scherm met de rug naar de Groest op het terras te plaatsen. 

Emma Ondracek (23), bedrijfsleider van Café Burger, is ook enthousiast dat mensen weer voor de buis kunnen zitten op een terras. “Ik vind het echt heel leuk en als je zelf aan het werk bent, is het dubbel zo leuk! Het zorgt toch voor een heel gezellige sfeer. Op een terras is het lekker kijken met een biertje erbij.” Toch weet ze nog niet of haar café voetbal gaat uitzenden. “Ik weet niet of het handig is. Ik zou niet weten hoe we dat zouden kunnen regelen. Binnen hebben we wel een scherm en dat kan prima.” 

Danny Herbrink (35), bedrijfsleider van Café 035, weet ook nog niet of ze schermen zullen plaatsen op hun terras. “Wij zijn er nog niet helemaal over uit. Dat komt met name, omdat we nog niet weten hoe het zit met de regels bij ons. We hebben eventueel wel een scherm tot onze beschikking, maar het is dus nog niet zeker of we het mogen uitzenden.” Echter is hij wel enthousiast over het feit dat het weer kan. “Het feestje in de kroeg, is het leukste wat er is. Het is natuurlijk het leukste om samen met een groep te kijken dan met z’n tweetjes op de bank haha.”

Eetcafé Ieske kiest er daarentegen niet voor om voetbal uit te zenden. Ies Godwaldt (64), eigenaar van Eetcafé Ieske, zegt dat hij niet van voetbal houdt en daarom logischerwijs heeft besloten om het niet uit te zenden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *