12.000 voet hoog tijdens High over Hilversum

12.000 voet hoog tijdens High over Hilversum

Het springvliegtuig voor de skydive sprongen

Een evenement van PCMN – Skydive Hilversum heeft plaatsgevonden op 16 en 17 september op Hilversum airport voor zowel ervaren sportspringers, als nieuwe bezoekers voor een tandemsprong.

Het is dit jaar de vierde keer dat de organisatoren, Niels van de Kaa en Melanie Solisa, een evenement organiseren voor zowel de bekende en ervaren gasten als voor eventuele nieuwe leden. Zij horen bij de skydive vereniging die net iets meer dan 50 jaar bestaat. Ze hopen door het evenement meer publiciteit te krijgen en leden een leuke tijd te kunnen bieden.
Het evenement vond plaats op het vliegveld van Hilversum en heeft volgens een van de organisatoren, Niels, goed uitgepakt. ‘Vorig jaar hadden we veel slechter weer, waardoor de opkomst lager was dan nu’, vertelt van de Kaa. ‘Nu is het drukker dan normaal. We hebben zowel vandaag als gisteren ongeveer 50 sprongen per dag geboekt gehad.’ Een tandemsprong kost zonder camerabeelden €225,-, en wordt met camerabeelden duurder. ‘Normaal gesproken kunnen we met ons eigen vliegtuig maar tot 6000 voet, maar nu we voor dit evenement een groter en sterker vliegtuig hebben gehuurd, kunnen meer mensen vanaf een hoger punt springen.’
Normaal gesproken biedt de vereniging geen vluchten aan voor mensen die een enkele keer willen springen, en iets van hun bucketlist willen afstrepen. ‘Daarvoor moet er dan nog een jaar gewacht worden tot het volgende High over Hilversum evenement’, zegt Niels. Ook organiseren zij een Spring High voor volgend jaar, eind april. Voor het volgende jaar is er dus een optimistisch beeld voor de club.

Na een van de vluchten is er een interview afgenomen met een ervaren springer van de club. Hij vertelt hierin over zijn ervaringen bij PCMN.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.