Ontevredenheid coronamaatregelen in horeca

Ontevredenheid coronamaatregelen in horeca

Afbeelding ter illustratie

De persconferentie over coronamaatregelen is weer geweest en dat brengt nieuwe regels met zich mee. Buiten de vele versoepelingen brengt het ook vervelende maatregelen met zich mee, die vooral veel invloed hebben op de horeca. Met name de coronapas blijkt een obstakel te worden.

 

De horeca is zeer ontevreden over de nieuwe maatregelen. Buiten het feit dat de horeca nog steeds om 00:00 uur moet sluiten is er een nieuw probleem bij gekomen.

Iedereen die dertien jaar of ouder is, is verplicht om te laten zien dat hij/zij gevaccineerd of getest is. Dit wordt gedaan door op de coronacheck-app een QR code van een test- of vaccinatiebewijs te laten scannen op locatie. De horeca moet dus zelf gaan checken of iedereen een geldig bewijs heeft en dus wel of niet op locatie mag zijn.

In het Ninh Binh restaurant in Hilversum vinden ze dat de maatregelen te laat zijn doorgevoerd. “Ik denk dat als ze dit voor de zomer hadden gedaan, dat iedereen er mee akkoord was geweest”, aldus Peter, medewerker van Ninh Binh. Er moet in een korte tijd veel gedaan worden om ervoor te zorgen dat de test- en vaccinatiebewijzen goed worden gecontroleerd. Wel laten ze bij Ninh Binh weten dat ze de maatregelen serieus nemen en zich gewoon aan de regels gaan houden.

Audioverslag met betrekking tot het interview gemaakt door Joep Higler:

Over de auteur

Tim Kuijper

Ik ben Tim Kuijper, 21 jaar oud en ik kom uit Bussum. Ik ben student aan Hogeschool Utrecht. Ik ben vooral geïnteresseerd in sport, fitness en muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *