Voorzorgsmaatregelen coronavirus op Hilversumse scholen

Voorzorgsmaatregelen coronavirus op Hilversumse scholen

In heel het land worden er voorzorgsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus, zo ook op de scholen in Hilversum. Scholen en ouders spreken over het virus. 

Marlies Eijsink van Alberdingk Thijm Scholen geeft aan nauw in contact te staan met de GGD. “Mochten er naast de algemene richtlijnen van het RIVM en GGD nieuwe maatregelen nodig zijn, dan worden scholen en het schoolbestuur daar direct van op de hoogte gebracht. Vooralsnog is dat niet nodig.”

Een moeder (naam bij redactie bekend), wier kinderen naar de Goudenregenboogschool Kerkelanden en Hilfertsheem gaan, geeft aan goed geïnformeerd te zijn door beide scholen. “Wij zijn erg blij dat ze erbovenop zitten. De school verzoekt ouders om hun kinderen thuis te laten als zij uit risicogebied terugkomen en klachten vertonen,” aldus de moeder. Volgens haar zijn er op deze scholen geen besmettingen.

Scholen vertellen welke voorzorgsmaatregelen zij treffen. “Wij zorgen er gewoon voor dat er aan hygiëne gedacht wordt,” aldus een medewerker van de Hilfertsheem (naam bij redactie bekend). MBO College Hilversum geeft aan de leerlingen te hebben geïnformeerd. “Men moet de handen goed wassen en verder niks bijzonders, want het is hier nog niet aan de orde.” De school laat weten dat zij zich helemaal niet bezighouden met hoe ze achterstand bij leerlingen kunnen voorkomen, omdat het coronavirus nog helemaal niet aan de orde is.

Een bezorgde vader (naam bij redactie bekend), heeft ons laten weten dat het MBO College een algemene mail heeft verstuurd en dat er persoonlijk aan de leerlingen is verteld dat een docent twee weken thuis moet blijven, omdat hij/zij in besmet gebied is geweest. Hierdoor vallen drie belangrijke vakken van zijn kind uit. Het is nog niet zeker of de docent besmet is. Dit wordt nog onderzocht. De ouder maakt zich niet alleen zorgen om de lesuitval van zijn eigen kind. “Het zal namelijk niet alleen gaan om scholen in Hilversum, want dit zou weleens een landelijk probleem kunnen worden al helemaal met oog op de examens over een paar maanden.”

Scholen zouden volgens de vader een plan moeten hebben om achterstand bij leerlingen te voorkomen en de ouder vindt dat er voor leerlingen die zakken door gemiste lesstof een extra kans moet komen om alsnog te kunnen slagen. Dit zijn dingen voor scholen en de overheid om over na te denken.

Over de auteur

Mirella Waaijenberg

Mirella is redacteur voor YouNews 4. Haar interesses liggen vooral bij maatschappelijke en culturele thema's in de journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *