Kies het mooiste gebouw van Hilversum

Kies het mooiste gebouw van Hilversum

Tot 24 maart 2020 kunnen inwoners uit Hilversum stemmen op wat zei het mooiste gebouw van Hilversum vinden. Stemmen gebeurt in de bibliotheek aan de ’s-Gravelandseweg.

Pieter Hoogenraad (72) heeft de competitie bedacht en doet dit voor het derde jaar. Na het mooiste huis in 2018 en het mooiste plekje in 2019, is nu dus het mooiste gebouw van 2020 aan de beurt. Iedere deelnemer mag vijf gebouwen opgeven op zijn of haar stembriefje. “Ik heb gekozen voor 5 stemmen, omdat iedereen weet dat bijvoorbeeld het Raadhuis en het Gooiland populair zijn. Iedere Hilversummer is hier trots op en daarom is het leuk om te kijken naar welke gebouwen er op plek drie, vier en zeven staan,” aldus Pieter Hoogenraad.

Gebouwen waar men vindt dat je op moet kunnen stemmen, kan je insturen als suggestie. Tijdens de algemene ledenvergadering van de Historische Kring presenteert Pieter deze gebouwen. Ook is er in de bibliotheek een fototentoonstelling waar je de gebouwen kunt bekijken.

Nadat er besloten is wat de top 10 mooiste gebouwen zijn, gaat Pieter Hoogenraad met iedereen die zich hiervoor opgeeft fietsen langs deze gebouwen. Tijdens deze tocht zal hij wat vertellen over de gebouwen en bijvoorbeeld over de architect. “Voorgaande jaren waren een succes er fietsten wel 100 mensen mee, wel is het natuurlijk hopen op goed weer.”

Het doel van Pieter is om te laten zien hoe mooi Hilversum is, niet alleen aan de Hilversummers zelf maar ook aan de rest van Nederland.

Wat pieter volgend jaar gaat doen weet hij nog niet precies. “Gelukkig heb ik nog tijd om na te denken en suggesties zijn altijd welkom.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *