Interwijktunnel vanaf vandaag dicht

Interwijktunnel vanaf vandaag dicht

Hilversum Station

De Interwijktunnel is sinds vandaag 24 september gesloten. De afsluiting van de tunnel heeft te maken met de verbouwing van het station gebied. De tunnel gaat dicht, omdat er damwanden geplaatst gaan worden om de GAK kelder veilig te kunnen slopen. De Interwijktunnel zal circa twee maanden dichtblijven.

Nu de tunnel officieel dicht is zal de sloop beginnen aan de kop van de centrumzijde van de tunnel. Als deze gesloopt is zullen er damwanden rondom de kelder worden geplaatst. Deze zijn nodig om de GAK kelder veilig te kunnen slopen. De tunnel en de kelder zijn namelijk bouwkundig met elkaar verbonden. 

De gemeente Hilversum heeft de insteek om een nieuw groen Stationsgebied te bouwen. Zo komen er nieuwe appartementen te staan en een groener busstation met elektrische bussen. Er wordt plaats gemaakt voor tussen de 600 en 1000 woningen. Ook komt er 12.000 m2 vrij voor niet-woonfuncties, waaronder kantoren, creatieve bedrijven en in beperkte mate retail en horeca. 

Maar wees niet getreurd er zijn al alternatieve routes beschikbaar om het verkeer van de nu afgesloten Interwijktunnel op te vangen. Zo zal u tegenwoordig worden omgeleid via de Beatrixtunnel of via de spoorwegovergang de Kleine Spoorbomen. Om de verkeersdrukte veilig te laten verlopen worden er verkeersregelaars neergezet en zijn er verkeersdrempels op de Noorderweg bij de afslag naar de Kleine Spoorbomen neergelegd om het autoverkeer af te laten remmen. 

Geschreven door Fabian Jongerden. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *