Waarom bestaat burendag?

Waarom bestaat burendag?

de twee organisatoren van burendag

Burendag is elk jaar op de 4de zaterdag van september een soort feestdag in de buurt, het doel van burendag is dan ook een gezellige sfeer creëren in de buurt.  Douwe Egberts en het Oranje Fonds zijn de organisatoren van de burendag,  zij hebben een site aangemaakt voor burendag waar je je zelf kan aanmelden met je eigen evenement voor de buurt.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds hebben ervoor gezorgd dat er heel veel evenementen zijn over heel het land, maar ook in Hilversum. Dit zijn evenementen waar de hele buurt op af kan komen om zo een band op te bouwen en zo een prettiger gevoel te creëren in de buurt. Om op de kaart te komen met je eigen evenement moet het een activiteit zijn of er moet een doel achter zitten, zoals de straat opfleuren, maar het kan ook een diner zijn met de hele straat of een spelletjesdag.

Stichtingen of verenigingen kunnen zich ook aanmelden voor burendag om iets te organiseren, zij kunnen hier een vergoeding van maximaal €400,- voor krijgen om te helpen bij het organiseren van een evenement. Er zitten wel voorwaarden aan om die vergoeding te krijgen, zoals dat de stichting of vereniging bij de kamer van koophandel staat ingeschreven en dat het een eigen bankrekeningnummer heeft en dus niet een persoonlijke bankrekening.

Over de auteur

Koen Bethe

Koen Bethe, 19 jaren levenservaring, afkomstig uit Amsterdam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.