Scandinavische herfst in Hilversum

Scandinavische herfst in Hilversum

Binnenkant van de MAT store.

MAT store is een kledingzaak in Hilversum geïnspireerd door de Scandinavische trends en designs. Met de herfst in zicht heeft eigenaresse Anne een collectie samengesteld door te kijken naar de trends in Scandinavische landen. Dit is de kans om op een unieke, maar stijlvolle manier het herfstseizoen in te gaan.

Met het koude weer dat eraan zit te komen, is er bij de MAT store al goed ingeslagen. De kledingstukken komen binnen in maandelijkse leveringen Elke maand hangen er weer nieuwe items om het koude weer mee te trotseren. “Wij kopen in wat wij zelf mooi vinden. Het is niet het geijkte wat iedereen doet. Dat zien wij ook in de Scandinavische kleding, het is niet wat gedurfder, net wat aparter.” Aan het woord is eigenaresse Anne.

De must have van deze herfst is volgens haar dan ook de waistcoat, dit is een lange jas zonder mouwen in de stijl van een bodywarmer. Een trend die je ook veel in Denemarken voorbij ziet komen. Verder zijn er veel geruite patronen en color blocking te vinden in deze kleurrijke winkel.

Kwaliteit en duurzaamheid: twee eigenschappen waar deze collectie zeker over beschikt. “Hilversummers houden wel van mooie producten, die bekijken alle labeltjes om te kijken hoeveel procent wol erin zit, of het duurzaam is en dat is ook heel belangrijk”, zegt eigenaresse Anne.

Anne en Maud zijn in 2017 hun winkel aan de Gooische Brink in Hilversum begonnen na elkaar in de straat ontmoet te hebben. “Wij zijn begonnen in 2017, juist met het idee om iets nieuws te doen in Hilversum. Iets te doen wat niet bestaat. Vandaar dat wij met Scandinavische kleding en een kapsalon zijn begonnen.”

De MAT store en hun nieuwe herfstcollectie zijn verder ook te vinden op Instagram.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.