Het Nederlands Filmfestival is gestart!

Het Nederlands Filmfestival is gestart!

Filmtheater Hilversum

De week van het jaarlijkse Nederlands Filmfestival (NFF) is weer begonnen, meerdere filmtheaters en bioscopen over het hele land vertonen premières van de nieuwste films speciaal voor deze week. Ook het Filmtheater Hilversum doet ook weer mee.

Het Filmtheater Hilversum is een non-profitorganisatie in het hartje van Hilversum, met jaarlijks ongeveer 140.000 bezoekers. Het wordt gerund door een meerderheid vrijwilligers en een aantal vaste medewerkers. Het is een klein maar fijn theater met slechts drie zalen.

Merthe Tjaardstra en Ratha Alphonse praatte met Luc Freijer (programmeur, marketing/publiciteit) van het Filmtheater, hij vertelt over het Filmfestival, specifiek hoe dat in het Filmtheater gaat. “Wij draaien deze komende week zeven films die tijdens deze week in première gaan, vanavond (24 september) is dat bijvoorbeeld de film ‘Mijn Vader is een Vliegtuig’met Elise Schaap, en volgende week is ook de nieuwe film van Alex van Warmerdam te zien.” Het NFF speelt zich dit jaar af in Utrecht, daar zijn dus ook andere activiteiten die te maken hebben met het festival. “Het Filmtheater is in principe onafhankelijk van het NFF dus wij volgen niet persé hun programma qua activiteiten en films, maar wij kiezen een paar films uit de gehele reeks die wij gaan vertonen.

Het Nederlands Filmfestival is vanaf 24 t/m 30 september, en dus is ook in het Filmtheater in Hilversum de slotfilm van het festival op 30 september. Aan het einde van een week gevuld met film premières, talks en events worden de gouden kalveren uitgereikt. Een goud kalf is de grootste prijs in de Nederlands film die valt onder filmakers, scenarioschrijvers producenten en acteurs.

Hieronder het audio interview door Ratha Alphonse met Luc Freijer en een aantal voorbijgangers over het Filmfestival.

Bekijk het gehele draaiprogramma van het Nederlands Filmfestival in het Filmtheater Hilversum hier.

Tekst: Merthe Tjaardstra

Over de auteur

Merthe Tjaardstra

mail: merthe.tjaardstra@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.