ART Hilversum gooit het roer om

ART Hilversum gooit het roer om

Stichting ART Hilversum zal vanaf 2020 anders te werk gaan dan voorheen. In voorgaande jaren werd er één keer per jaar een evenement georganiseerd. Er zullen vanaf 2020 meerdere exposities per jaar plaatsvinden. Ook wordt er jaarlijks een “Grootse Salon” georganiseerd, een evenement waar grootschalige én kleinschalige kunstenaars hun werk kunnen laten zien in Museum Hilversum.

In voorgaande jaren werd er jaarlijks aan het eind van juni een evenement georganiseerd in de vorm van open ateliers. Deze werkwijze had zijn beste tijd gehad volgens het bestuur van Stichting ART Hilversum. “We merkten dat er meer belangstelling was voor verschillende soorten kunsten door elkaar heen. Verschillende kunsten bij elkaar zoals muziek, poëzie en schilderijen is meer inspirerend voor kunstliefhebbers”, aldus voorzitter Ineke van Rotte (68).

Dat hoopt ART Hilversum met deze veranderingen in 2020 dan ook te realiseren. Voortaan worden er exposities georganiseerd met meerdere kunstenaars tegelijk. Het doel van de stichting is om kunstliefhebbers dichter bij elkaar te brengen. “Kunstliefhebbers kunnen voortaan iets beleven op vaste plekken en hoeven niet heen en weer te lopen. Als je de ene kunstenaar vorig jaar al gezien hebt, dan ga je nu alleen naar wat je niet kent of nog niet gezien hebt”, legt van Rotte uit.

Naast de maandelijkse evenementen wordt er vanaf 2020 in juni ook een “Grootse Salon” georganiseerd. Grootse Salon is een grote expositie in samenwerking met Museum Hilversum. Terwijl er in de voorgaande jaren via stemming gekozen werd wie er mocht exposeren, worden er nu twee kunstenaars aangewezen door het bestuur van ART Hilversum. Deze kunstenaars kiezen vervolgens wie er mag gaan exposeren. Volgens het bestuur zijn er heel veel kunstenaars in Hilversum en dus zijn ze met de stichting aan het kijken of ze meer kunstenaars een podium kunnen geven met deze Grootse Salon.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *