Lege schappen en contactloos betalen

Lege schappen en contactloos betalen

leeg wc-papier schap in de Hoogvliet

Leeggeroofde schappen en mensen die sjouwen met tassen vol met bonen, pasta en andere houdbare spullen: dit is een gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Iedereen probeert zoveel mogelijk te hamsteren zodat ze langer binnen kunnen blijven. De supermarkten moeten ook meegaan met het veranderde koopgedrag van de mensen, en bepaalde maatregelen treffen.

Hoogvliet assistent-bedrijfsleider Jeroen Visser (31), vertelt dat hij in de afgelopen week deze verandering heeft gezien. “Mensen gaan hamsteren, met name zeep, houdbare producten zoals suiker, maaltijden, saus et cetera. Die producten gaan ze nu echt hamsteren door de maatregelen.” De schappen met pasta en potgroenten zijn ook voor het grootste gedeelte leeggeroofd.

Het leveren van nieuwe producten moet sneller gaan. Hier is dan ook al over nagedacht. “Er zit een heel team achter. Wil je extra vracht laten rijden naar jouw filiaal, dan kun je dat allemaal aanvragen. Ze gaan zo goed mogelijk kijken waar we extra ritten kunnen laten rijden.” Visser zegt dat de Hoogvliet filialen in Hilversum proberen samen te werken. “We hebben drie Hoogvliets in Hilversum, we proberen dat te combineren en dan zo goed mogelijk iedereen te voorzien.” In de cijfers is ook zeker terug te zien dat mensen meer aan het kopen zijn. “ik heb net toevallig gekeken, de omzet is gestegen ten opzichte van vorige week en ook het klantenaandeel is flink gestegen”, aldus Visser.

Bij het afrekenen van de boodschappen, stimuleert de Hoogvliet mensen om zoveel mogelijk met een bankpas te betalen. Caissières mogen wel geld aannemen, maar dan wordt verzocht om het geld op het plateau te leggen. Visser vertelt ook dat de werknemers wordt verzocht om vaker hun handen te wassen en dat collega’s van het hoofdkantoor worden verzocht om thuis te werken.

Ook al lijkt het alsof de angst hoog is, klant Gea (57) maakt zich geen zorgen. “Ik sla alleen medicijnen in voor m’n vader. De supermarkten blijven vast open er komt wel eten. Ik sla niks in.”

Over de auteur

Sofia Robben

Sofia Robben is redacteur voor B4YOU. Ze is geïnteresseerd in het buitenland, politiek en mode.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *