Hilversum op zoek naar nieuwe burgermeester

Hilversum op zoek naar nieuwe burgermeester

Hilversum is druk op zoek naar een nieuwe burgermeester. De nieuwe burgermeester moet in de voetsporen treden van Pieter Broertjes. De zoektocht begon toen Broertjes aankondigde volgend jaar met pensioen te gaan. Maar hoe gaat zo’n proces in z’n werk?

“De commissaris van de Koning heeft een belangrijke rol in het vinden van een nieuwe burgermeester.” Zegt Raymond Fillet, woordvoerder van de Commissaris van de Koning.

Op dit moment hebben 25 mensen zich kandidaat gesteld voor het burgermeesterschap. Het gaat om zeventien mannen en acht vrouwen. De vertrouwenscommissie brengt dat terug tot twee kandidaten. “Uiteindelijk kiest de regering wie de nieuwe burgermeester wordt.” Aldus Fillet.

De gemeenteraad maakt een profielschets waaraan de kandidaat-burgermeesters moeten voldoen.” Daarna wordt er een vacature geopend waarop mensen kunnen reageren. Alle kandidaten moeten een formele brief schrijven aan de koning. “De commissaris ontvangt die brieven en leest en beoordeelt de brieven met de vertrouwensraad.”

Vooralsnog is nog niks bekend over eventuele kanshebbers. Hilversum moet dus nog even wachten op haar nieuwe burgermeester.

Hieronder het interview met door Roos Weidema met Raymond Fillet:

Over de auteur

Max Elijzen

Hi! Ik ben Max. Ik ben 19 en ik kom uit Blaricum. Ik houd van sport, muziek, films en series!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.