Hilversum steeds hart bewuster:”Mijn computer explodeerde van de aanmeldingen.”

Hilversum steeds hart bewuster:”Mijn computer explodeerde van de aanmeldingen.”

bron: Creative Commons

Na het ongeval afgelopen zomer met deense voetballer Christian Eriksen is het aantal aanmelders voor het volgen van een reanimatiecursus sterk toegenomen, zo verklaart  reanimatie cursusleider Rita Teeuwissen. 

Vandaag is de internationale Dag van het Hart, en daarom praten wij met reanimatie cursusleider Rita Teeuwissen, omdat hart- en vaatziekten nog steeds doodsoorzaak nummer één ter wereld is. Toch merkt ze dat na belangrijke incidenten, zoals het incident met Christian Eriksen tijdens het EK voetbal deze zomer, dat de aanmeldingen sterk toenemen:”Mijn computer explodeerde de maandag na dat incident met Eriksen.”

Tijdens de Dag van het Hart wordt aandacht gevraagd voor het belangrijkste orgaan van het lichaam: het hart. Rita is van mening dat iedereen die een rijbewijs heeft, moet kunnen reanimeren. Ook pleit ze voor reanimatielessen op school. 

Max Elijzen sprak met Rita verder over het belang van reanimatie, wat je doet bij het reanimeren en het eventueel verplicht stellen van een reanimatiecursussen.

https://soundcloud.com/kamiel-gerrits/interview-rita-teeuwissen/s-2FnUrJDVPNv?si=dd2e972792504bba91b5c582b5d1a95e

Over de auteur

Kamiel Gerrits

Ik ben Kamiel Gerrits (19), eerstejaars journalistiekstudent aan de hogeschool Utrecht. Ik maak muziek in mijn vrije tijd, en ik hou erg van sporten. Contact: kamiel.gerrits@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *