Producer-duo wint Sound of Dutch Media Week

Producer-duo wint Sound of Dutch Media Week

Afgelopen dinsdag werden de winnaars van Sound of Dutch Media Week bekend. Na een maand kwam de jury tot een winnaar. Het duo dat heeft gewonnen zijn trompettist, keynote speaker Andre Heuvelman en sound engineer Frans de Rond.

Andre Heuvelman is een van de winnaars, en was vroeger de solotrompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, dat bekend staat om zijn concerten in de meest bijzondere concertzalen over de hele wereld. Andre is een voormalig lid van het Nederland Blazers Ensemble, ook wel befaamd door de jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten die op TV door de VARA worden uitgezonden.

Sinds ongeveer een jaar is hij samen met Frans RE:SET Music Production begonnen. Elke dinsdag maken zijn hun eigen tracks in het MCO, ook wel het Muziek Centrum van de Omroep, op de Heuvellaan in Hilversum. Op een gegeven moment hoorden ze daar van alles over de Sound of Dutch Media Week en sprak hij zelfs met Herman Dummer, organisator en grondlegger van Dutch Media Week. “En toen zag ik dus dat je mee kon doen met de Sound of Dutch Media Week.”

Andre en Frans wilden vooral dat hun Sound ging leven, en dat er echte geluiden uitkwamen. Een combinatie van elektronische geluiden en dat van een muzikant. “Het moet opgewekt zijn, maar hoe kunnen we elektronische geluiden en muzikant geluiden toevoegen, zodat het echt gaat leven”. Juist omdat geluid vaak achteraf pas wordt toegevoegd, wilden Andre en Frans “het niet zo epic en over de top” aldus Andre.

Hadden ze verwacht dat ze zouden winnen? “We zijn net begonnen als producers, en als je dan meteen de eerste keer wint, is dat wel gaaf”, aldus Andre. Ook was het een verassing voor hen beiden, en hopen ze dat hun tune kenmerkend is en zo wellicht tot andere opdrachten leidt.

Wat hun plannen zijn met de 1000 euro die ze gewonnen hebben, weten ze nog niet. “Maar het wordt wel geïnvesteerd in mooie dingen”, aldus Herman.

Luister hier naar het winnende geluid.

Bronnen: Andre Heuvelman

Verslaggeefster Lieve Scholtze sprak met Andre Heuvelman over de Sound of Dutch Media Week:

Over de auteur

Jasmijn Brasser

Hoi! Ik ben Jasmijn, ook wel een vrolijke mafkees, fashion freak, hondenliefhebber, razende reporter én gek op reizen! Heeft u een leuk of interessant nieuwtje over Hilversum? Laat het mij vooral weten! jasmijn.brasser@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.