Het heeft even geduurd maar hij is er: ‘James Bond No Time To Die ‘

Het heeft even geduurd maar hij is er: ‘James Bond No Time To Die ‘

Daniel Craig Bron:Creative Commons

Na lange tijd moeten wachten is de nieuwe James Bond film ‘No Time To Die’ eindelijk te aanschouwen in de bioscopen. Gisteren kwam de film uit in Hilversum bij de VUE. Ik sprak met Robin Logjes (filmspecialist) over deze veelbesproken film.

Het heeft anderhalf jaar geduurd, maar eindelijk kunnen de Bond-liefhebbers de film zien. Het is de 25e film uit de reeks en ook de laatste film voor de huidige James Bond, Daniel Craig.
“Mijn grootvader ging in de jaren 60 naar de eerste James Bond film ‘Doctor No’. Hij kwam terug en zei: ‘Wat ik nu heb gezien is zo bijzonder.’ Als we de recensies van ‘No Time To Die’ lezen en moeten geloven lijkt het weer op een hele bijzondere film die een enorme indruk achterlaat bij mensen.” Zegt Robin.

Afgelopen anderhalf jaar hebben heel veel films hun release moeten uitstellen. De films als ‘Black Widow’, ‘Dune’ en o.a. deze nieuwe film van James Bond. Dat de films nu eindelijk te zien zijn op de bioscoopschermen is natuurlijk weer goed nieuws. Maar niets is wat het lijkt.
Door de coronamaatregelen konden we een tijd lang niet naar de bioscopen en dat merkten streamingskanalen (zoals Netflix, Amazon ect.) ook. “Ze zagen een gat in de markt en maakten er flink gebruik van.” Vertelt Robin. “De eerste filmvertoningen vonden altijd plaats in de bioscopen. Daar werd veel geld mee verdiend. Totdat corona kwam en de producenten en distributeurs wel opbrengsten wilden vergaren maar niet konden, wegens gesloten bioscoopdeuren, kozen ze daarom toch voor de streamingskanalen.”

Maar niks is zonder consequenties. De macht van de bioscopen verdwijnt langzamerhand en die van streamingskanalen groeit. Wat dat in de toekomst zal betekenen voor de bioscopen is nog onbekend. Maar het is wel een feit dat James Bond-releases alleen in de bioscopen plaatsvonden. Zoals in de bioscoop VUE in Hilversum.

Verslaggever Jesper sprak met een medewerker van VUE.

[embed]https://soundcloud.com/user-309377337/interview-vue-medewerker-mixdown?si=d465b9b004584b328d6da3816f63986e[/embed]

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *