Dubbel feest voor theatergroep Fusie

Dubbel feest voor theatergroep Fusie

Theater Fusie

De theatergroep Fusie mag eindelijk weer optreden! Door de strenge corona regels hebben ze anderhalf jaar beperkt tot niks kunnen doen. Er mag zelfs dubbel feest gevierd worden aangezien de theatervereniging nu 100 jaar bestaat!

Door corona heeft de groep geen voorstellingen kunnen geven. Zo was er een productie die in maart 2020 in premiere zou gaan, wat vervolgens niet meer door ging. Na de zomer van 2020 heeft de vereniging wel geprobeerd om een voorstelling te maken voor minder publiek en op anderhalve meter aan tafels in de zaal. De eerste voorstellingen die in oktober plaatsvonden zijn gelukt maar de tweede sessie voorstellingen in hetzelfde concept konden niet doorgaan door de strengere corona regels. Doordat de voorstellingen niet door konden gaan, heeft de vereniging zich meer gefocust op het plannen van het jubileumseizoen.

Op financieel gebied heeft de groep het goed volgehouden, door de verkoop van kaartjes blijken ze winst gemaakt te hebben “Daarmee konden we de corona tijd gelukkig overleven’’ Arjan Terwiel, voorzitter van de theatergroep.

In 100 jaar is er drie keer gefuseerd met andere verenigingen. De vereniging is opgericht onder de naam Kunst en Vriendschap. Eind jaren 60 na fusie met twee andere verenigingen, werd de groep de Gooische Comedie. Eind jaren 90 ging de Gooische Comedie samen met De Zeuven Heuvelen en werden ze de Fusie.

Door het 100 jarige jubileum spelen ze het aankomende seizoen een voorstelling genaamd Fusie. Deze voorstelling neemt je mee in “Een stuk onvervalste clubgeschiedenis verpakt als een hilarisch tweeluik”, Aldus Arjan. Verder kun je het komend jaar vier andere voorstellingen verwachten onder de titels: Dead & Breakfast, Rapunzel, Liaisons Dangereuses en over het spoor story.

Verslaggeefster Merthe Tjaardstra sprak met Savannah Stolk een speler bij Theatergroep Fusie:

[embed]https://soundcloud.com/merthe-625529265/interview-savannah-stolk-van-theatergroep-fusie[/embed]

Meer informatie over de komende voorstellingen hier.

Tekst: Senna Knecht

Audio: Merthe Tjaardstra

Over de auteur

Merthe Tjaardstra

mail: merthe.tjaardstra@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *