Corona Hulpgroep Hilversum biedt helpende hand aan

Corona Hulpgroep Hilversum biedt helpende hand aan

Foto: Layla el Marzouki

Door heel Nederland worden er momenteel hulpinitiatieven in het leven geroepen, in Hilversum is de Facebookgroep ‘Corona Hulpgroep Hilversum’ onlangs opgericht. De hulpgroep bestaat nog maar sinds 16 maart en telt onderhand al meer dan vijfhonderd leden. Wie hulp nodig heeft of hulp aanbiedt, kan in deze groep terecht.

De leden van de hulpgroep zijn bereid om te helpen bij van alles wat nodig is zoals bijvoorbeeld een boodschapje doen, medicijnen ophalen bij de apotheek of de hond uitlaten. “Als er iemand hulp nodig heeft, kan diegene mij een berichtje sturen of een oproep plaatsen in de Facebookgroep,” vertelt Karin Stuivenberg (47), een van de beheerders van de groep.

Om het voor mensen die hulp nodig hebben makkelijker te maken, vraagt Stuivenberg de helpers om door te geven uit welke wijk zij komen. Hiervan zal ze dan een lijst maken zodat ze weet wie zij kan aanspreken indien er hulp nodig is. “Het is natuurlijk ook fijn voor de mensen die hulp vragen dat ze weten wie er bij hen in de buurt zit,” aldus Stuivenberg.

In het geval dat de situatie in Hilversum verslechtert, bereidt Stuivenberg zich nu alvast voor op het ergste en is zij levensmiddelenpakketten gaan samenstellen. “Ik verwacht niet dat er à la minute mensen in nood komen te zitten, maar die zullen er ongetwijfeld wel komen,” aldus Stuivenberg. Zodra mensen dan in nood komen te zitten doordat ze bijvoorbeeld geen geld hebben om eten te kopen of niet in aanmerking komen voor een pakket van de voedselbank, kunnen ze bij de hulpgroep terecht voor een pakket. “Je kunt het beter voor wezen zodat je er op het moment dat het nodig is, niet achteraan hoeft.” Stuivenberg roept ook andere leden op om hieraan mee te helpen.

Momenteel is er nog maar weinig vraag naar hulp. Het aanbod is daarentegen erg groot. “Ik hoop dat de Hilversummers zo snel mogelijk de hulpgroep ontdekken.”Stuivenberg hoopt de oudere generatie, en mensen die geen Facebook gebruiken te bereiken via andere inwoners die hen inlichten over de groep.

Eindredactie: Tijmen Griffioen

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *