Een helder beeld op het heelal

Een helder beeld op het heelal

Foto ter illustratie via Unsplash - Alexander Andrews

Vorig jaar is de sterrenwacht enkele keren open geweest. Afgelopen vrijdag was de eerste keer in lange tijd dat de sterrenkundige en sterrenwacht hun verhaal en kennis weer konden delen. Dit vindt plaats in een ruimte boven café-restaurant Brambergen, bij Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland. Hier staat ook een combinatie van unieke telescopen. Van oktober tot en met maart zullen zij wekelijks open zijn voor zowel kinderen als volwassenen op vrijdagavond van 20:00 tot 22:00.

Vanaf oktober tot en met maart is de sterrenwacht dus elke vrijdagavond open. Het evenement begint met een presentatie van de sterrenkundige. Er zijn twee presentaties waarvan de een gaat over de technologie en het onderzoek op mars en bij de ander worden veel 3D beelden gebruikt om een beter beeld van mars te krijgen. Dit gaat meer om de beelden en is volgens de sterrenkundige het leukst voor kinderen. Na de presentatie wordt er op een goede avond samen met de bezoekers door de telescopen gekeken, anders wordt er een uitleg gegeven over de unieke telescopen.

Hieronder treft u het interview waarin verslaggeefster Paula Puia de sterrenkundige, en Nederlands ambassadeur voor NASA, een aantal vragen stelt.

[embed]http://soundcloud.com/maud-vonk/interview-sterrenkundige/s-9PTZ1LTRPB1?si=fcc122198403401192fbbdf43edb0f7f[/embed]

Over de auteur

Maud Vonk

Mijn naam is Maud Vonk en ik ben 20 jaar oud.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *