Basisschool Hilversum kaart problematiek basisonderwijs aan: “Het is nu het paard achter de wagen spannen.”

Basisschool Hilversum kaart problematiek basisonderwijs aan: “Het is nu het paard achter de wagen spannen.”

Afgelopen dinsdag was het Dag van de Leraar. En dat was het dus ook op de Goudenregenschool aan de Goudenregenlaan. In verband met het lerarentekort is er echter weinig te vieren. Het lerarentekort, dat nog steeds vooral te merken is in het basis onderwijs, is dit jaar erger te merken dan ooit tevoren, zo ook volgens juf Dorry: “De directeur staat voor de klas omdat er gewoon niemand is.”

Juf Dorry geeft zelf les aan groep 5, dat tegenwoordig bestaat uit 32 leerlingen. “Zoveel leerlingen is wel extreem veel.”  zo verklaart juf Dorry nadat we beginnen over de grote van haar klas. Ook gymleraren zijn schaars op de Goudenregenschool. Zo vertelt Dorry: “waar je vorig jaar nog sporadisch een invaller op de kop kon tikken, is er nu helemaal niemand meer.”

Een oplossing voor dit probleem is ook nog ver te zoeken volgens Dorry: “Als ik de oplossing zou weten zou ik het wel hebben opgelost.”

Max Elijzen en Kamiel Gerrits praatte nog verder met de Juf in het volgende audio interview.

Over de auteur

Kamiel Gerrits

Ik ben Kamiel Gerrits (19), eerstejaars journalistiekstudent aan de hogeschool Utrecht. Ik maak muziek in mijn vrije tijd, en ik hou erg van sporten. Contact: kamiel.gerrits@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.