De strijd om de architectuurprijs

De strijd om de architectuurprijs

Photo by Ryan Ancill on Unsplash

28 Oktober begint de uitreiking van de architectuurprijs, maar wat is de architectuurprijs eigenlijk? En wat willen ze daarmee bereiken?

De architectuurprijs is een prijs die om de 2 jaar uitgereikt wordt door de stichting Hilversumse architectuurprijs. Er zijn 2 prijzen die je kan winnen de publieksprijs en de vak prijs. Het vak prijs wordt bepaald door de jury terwijl het publieksprijs wordt bepaald door het publiek.

Het doel van de architectuurprijs is om de kwaliteit van architectuur stedenbouw en landschapsinrichting te bevorderen. En het moet daarnaast ook aansluiten bij de jonge bouwkunst van Hilversum. Ook is de betrokkenheid van de Hilversumse bevolking bij de stedenbouw / landschapsinrichting een heel belangrijk doel van de HAP( Hilversumse Architectuur Prijs).

Sponsoren zijn heel belangrijk om de stichting staande te houden , maar waarom zouden ze dit sponseren. Casper van Landeweerd (leidinggevende van eliza vastgoed) zegt hierover :’ik zou het leuk vinden dat Hilversum een leuke stad is en wordt’.

De genomineerde voor deze architectuurprijs zijn de gebouwen: Een opvallende vooruitgeschoven post, De appartementen aan de Dasselaarstraat en Erfgooierstraat Van Dijkstraat en Verschurestraat. Tijdloze woning in Trompenberg, De Hilversumse golfclub, De Electro buurt, H-park aan oude Amersfoortse weg, de buitenplaats Hoorn boeg, Badhuislaan, het voormalig badhuis aan de Meidoornstaat, moderne schuurwoning. Op dit moment staat de moderne schuurwoning op pole position wat betreft  het winnen van de prijs.

Mijn collega Koen heeft een interview gehouden met een sponsor van de Hilversumse architectuurprijs. https://soundcloud.app.goo.gl/384fr61vmF9uQwdKA

Over de auteur

Joep Higler

Hey, ik ben Joep een enthousiaste journalist in opleiding! Ik ben nu bezig met mijn tweede jaar Journalistiek op de hogeschool van Utrecht. Ik ben een sportief type soms een beetje te sportief. Mijn hobby's zijn dan ook voetbal, hockey en tennis. Ik heb alle drie de sporten dan ook beoefend en wil daar dan ook iets mee doen in mijn journalistieke carrière. Ik heb geschreven voor dedomstedeling.nl dat is een site waar studenten hun items maken. Mocht u wat willen zien van mij hoor ik het graag! Vriendelijke groetjes, Joep

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *