Biljartclub De Haven met de tijd mee?

Biljartclub De Haven met de tijd mee?

Biljart- en dartcentrum De Haven

Mensen voor weinig geld een gezellige avond geven”, dat is waar het om draait voor het horeca echtpaar Karin en Bill Knegt. Zij hebben samen een Biljart- en dartcentrum in Hilversum genaamd: De Haven, en ze zouden graag weer meer mensen willen ontvangen.

De club bestaat al 45 jaar. Het gebouw was vroeger een drukkerij en is door de broers van Bill omgebouwd tot een jeugdbiljartcentrum. Het biljarten heeft een vrij stoffig, ouderwets imago en daar zou het echtpaar graag verandering in zien.

Vroeger was er meer animo voor het biljarten, want biljarten was een gangbaardere sport dan dat het nu is onder de mensen. Meer mensen speelden vroeger biljart dan nu. Het echtpaar merkt dat jonge mensen vaak niet zoveel interesse tonen in het biljarten als vroeger. In Hilversum waren er voorheen meer cafés die een biljarttafel hadden.

Maar sinds veel cafés in Hilversum verdwenen zijn ‘”Komen mensen niet snel meer met de biljartsport in aanraking” Aldus Karin. Of je van biljarten houdt of niet, iedereen die gezellig een drankje wil drinken is van harte welkom in De Haven. Het is natuurlijk ook mogelijk om recreatief te darten of biljarten met een groepje vrienden of collega’s.

Vaste klanten zoals Jolanda van de Pol zijn erg positief over de club. Jolanda is sinds vier maanden lid van de biljartclub in een damesteam. Ze is 22 jaar geleden ook regelmatig in het voormalige biljartcentrum geweest op dezelfde locatie (toen nog Biljartcentrum het Gooi) en noemt de ervaring bij het Biljartcentrum De Haven “erg prettig en gezellig“.

Misschien is het een goed idee voor De Haven om een bekende darter (bijvoorbeeld: Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Vincent van der Voort) uit te nodigen om de jeugd, die dan ook uitgenodigd kan worden, te laten zien hoe leuk darten eigenlijk is. In ieder geval: Biljart- en dartcentrum De Haven, we wensen u alle goeds voor de toekomst!

Hieronder ging verslaggeefster Merthe Tjaardstra in gesprek met de eigenaren Bill en Karin Knegt:

Tekst: Jamie Helmonds

Audio: Merthe Tjaardstra

Over de auteur

Merthe Tjaardstra

mail: merthe.tjaardstra@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.