Kappers nu ook genoodzaakt te sluiten

Kappers nu ook genoodzaakt te sluiten

“Voor contactberoepen gericht op uiterlijke verzorging, zoals kappers en nagelstylistes, luidt het advies: sluiten”. Dit waren de woorden van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid tijdens de persconferentie van maandag 23 maart. Na de horeca sluiten nu ook kappers in heel Nederland zijn deuren. Pascalle Minko (46) van kapsalon Pascalle blijft ondanks de nieuwe maatregel positief.

“We hebben de hele tijd geroepen, als het RIVM beslist dat we dicht moeten, dan gaan we ook gewoon dicht.” Deze maatregel van het Rijk kwam voor Minko niet onverwachts. Horecagelegenheden hebben de optie om eten te bezorgen of af te laten halen, voor kappers is het moeilijker om toch nog op andere manieren geld te verdienen. De 46-jarige kapster heeft geen grote plannen, maar denkt wel na over mogelijke oplossingen. “Als mensen producten van ons willen, kunnen we die gewoon kosteloos rondbrengen. We kunnen het anders ook opsturen, maar voor nu zijn we daar nog over na aan het denken.”

De dag nadat het nieuws bekend werd gemaakt is Minko gelijk begonnen met het regelen van de eerste zaken. “Vanochtend zijn we bij elkaar gekomen om klanten af te bellen en alles uit te leggen. We hebben de kachels laag gezet en het abonnement op de Telegraaf stopgezet, om de eerste kosten te drukken.” Ook heeft de onderneemster plannen om haar in de Bussumerstraat gelegen zaak op te frissen. “We zouden eigenlijk in het weekend van 10 mei gaan schilderen, dat gaan we nu doen. We maken er ook maar gebruik van.”

Ondanks dat samenkomsten verboden zijn tot 1 juni, denkt Minko dat ze wel eerder open kan. “Op zich als je de afspraak maakt om het één op één te doen, dat doen ze in België volgens mij, dan kan je natuurlijk gewoon open zijn.” Minko maakt zich wel druk over wat er gaat gebeuren wanneer de salons weer open mogen. “Ik denk dat je daar helemaal niks over kan zeggen en dat je het per dag moet bekijken. Hoe gaat dat nou na zo’n lockdown? Gaan we per persoon naar binnen, of zit het in één keer vol?”

Over de auteur

Sofia Robben

Sofia Robben is redacteur voor B4YOU. Ze is geïnteresseerd in het buitenland, politiek en mode.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *