Beleef de oude verhalen van De Gooische moordenaar in een nieuwe AR experience

Beleef de oude verhalen van De Gooische moordenaar in een nieuwe AR experience

In Hilversum, gelokaliseerd op de Kerkbrink, is er een nieuwe AR experience genaamd ”De Gooische moordenaar”. In deze augmented reality tramrit neemt je mee door de geschiedenis van de Gooische grensverleggers. Dit is een onderdeel van het erfgoedfestival 2021.

De Gooische moordenaar is een stoomtram die rond 1881 het mogelijk maakte om vanuit Amsterdam makkelijk het gebied Gooi en Vecht te bezoeken. De tram heet de Gooische moordenaar omdat het voor vele slachtoffers heeft gezorgd. Er zijn namelijk 117 mensen omgekomen door deze tram. Maar er zitten ook positieve kanten aan omdat er zo meer mensen naar Het Gooi konden komen wat uiteindelijk een goede bijdrage is geweest voor de wetenschap en cultuur. Hierdoor is de welvaart ook gestegen.

De tramrit zelf laat foto’s en video’s zien over de geschiedenis van het gooi. Ook zal je verhalen horen van verschillende historische figuren en hun bijdrage aan het aan de geschiedenis. Het media kunstcollectief dropstuff heeft deze AR experience gecreëerd.

Hieronder kunt u het interview beluisteren met onze verslaggeefster Paula Puia en Rene van Engelenburn, ontwerper van het kunstenaarscollectief Dropstuff Media.

[embed]https://soundcloud.com/user-874422994/interview-gooische-moordenaar-dropstuff?si=111771b93dfa40d3b6b5d15ea447e710[/embed]

Over de auteur

Paula Puia

Pluk de dag. Email: paulapuia@outlook.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *