Maak kennis met onderwatersport door te gaan proefduiken!

Maak kennis met onderwatersport door te gaan proefduiken!

Poster proefduiken

Op 6 en 13 oktober organiseerde de OSVH (Onderwatersport Vereniging Hilversum) weer proefduikavonden in zwembad de Lieberg. Deze avonden worden jaarlijks georganiseerd om mensen kennis te laten maken met verschillende onderwatersporten. Iedereen vanaf 14 jaar mocht deelnemen, hoewel de begeleiding van een ouder/verzorger tot 18 jaar verplicht is. De onderwatersporten zijn laagdrempelig en voor alle soorten duikers bedoelt, zowel ervaren als onervaren.

Bij de OSVH kun je duik-, onderwaterhockey- en onderwaterrugby lessen volgen. Deze lessen worden in principe gegeven door vrijwillige trainers die in hun vrij tijd doorgetraind hebben om instructeur te worden. “Het spel wordt gespeeld op de bodem, dus je neemt een hap lucht en gaat met zijn allen naar beneden zonder duikapparatuur.”, Aldus Jan van Vliet, penningmeester van de OSVH. Bij onderwaterrugby worden er twee gelijke teams gemaakt die tegen het tegen elkaar opnemen. De spelers mogen niet aan elkaars materiaal komen zoals de bril en de vinnen, vervolgens duiken ze op elkaar af om de bal in handen te krijgen.

“Het corona effect: we hebben bijna een heel jaar stilgelegen.”

Omdat de zwembaden gesloten waren, was het ook niet mogelijk om de duiklessen en onderwatersportlessen door te laten gaan. Online werden er door de vereniging nog wel gratis opleidingen gegeven over nitrox basis en bleef de OSVH op sociale media actief door verschillende posts te plaatsen. Nu zijn de zwembaden alweer even open en kan iedereen weer volop mee doen aan de lessen en de proefduik evenementen.

Onze verslaggeefster Quinn Holthuis is langs geweest bij de proefduikavond op 13 oktober en sprak hier met Jan van Vliet over het aanbod, de leden, de evenementen beurs en nog veel meer. Door op de onderstaande link te klikken kunt u het interview beluisteren.

Website: OSVH

Over de auteur

Fenne Samuels Brusse

Mijn naam is Fenne, ik ben 18 jaar en kom uit Hilversum. Ik heb een breed veld aan interesses en ik vind het super leuk om op pad te gaan en contact te leggen met nieuwe mensen. Op onze nieuwssite doe ik mijn best om over interessante onderwerpen binnen Hilversum journalistieke producties te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.