Avond van licht om tot bezinning te komen

Avond van licht om tot bezinning te komen

Foto: Merthe Tjaardstra

Een “Avond van licht” op de Zuiderhof om hen die ons het afgelopen jaar zijn ontvallen te herdenken. Uitvaartstichting Hilversum organiseert het voor het tweede jaar op rij, met groot succes.

De Avond van licht is een moment om stil te staan en tot bezinning te komen in ons hectisch dagelijks leven. Onder muzikale begeleiding van Marcel Luntungan is het geen normale donderdag 14 oktober. Met een opkomst van ongeveer 130 man was het, net als vorig jaar, een succes.

Na het overlijden hebben mensen behoeften aan een moment van mijmeren.” Vertelt Anita van Loon, directrice van Uitvaartstichting Hilversum. “Mensen gaan ook vaak ’s middags zitten op onze herdenkingsweide om tot bezinning te komen en dat zelfde gevoel willen we met de Avond van licht bereiken.”

Rond half acht hebben de aanwezigen zich verzamelt op de heide en worden zij toegespeeld door Marcel, afwisselend met gedichten en mooie woorden van wethouder Arno Scheepers en medewerkers van de organisatie. Afsluitend kan iedereen het kaarsje dat zij aan het begin hebben ontvangen plaatsen bij de herdenkingsbank, in het hart van gras op de grond of meenemen naar huis. De avond eindigt met koffie en een borrel in de aula van Zuiderhof om na te praten over de emotie en het gevoel die deze avond bij sommigen had opgeroepen. Om vervolgens weer verder te gaan met ons drukke leven of zoals Anita het zei: “We staan even stil en pakken hem weer op.”

Onze verslaggever Merthe Tjaardstra sprak na afloop nog met de muzikant Marcel Luntungan:

https://soundcloud.com/merthe-625529265/interview-marcel-luntungan?si=cf7e741567a94994bbbd2da2b7808596

Over de auteur

Niels Corbeel

Niels Corbeel is een student Journalistiek met interesses in de horeca, politiek film en muziek. Schrijver van het boek Interpretatie is een Gift.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *