De derde Gooise Rainbow Week

De derde Gooise Rainbow Week

De Rainbow Week van zondag 10 tot en met vrijdag 15 oktober heeft afgelopen week plaatsgevonden. Dit is de derde Rainbow Week van het Gooi.

Tijdens deze week worden de Hilversumse binnenstad en omliggende plaatsen versierd met de regenboogkleuren. Het doel is dat iedereen, ongeacht geaardheid, seksuele voorkeur of afkomst, zich welkom voelt.

Op verschillende middelbare scholen, onder andere het Roland Holst College, wordt dit ook gevierd. Deze week is er afgetrapt met een hakkenrace bij de ‘s-Gravelandse buitenplaatsen. Ook heeft gemeente van Hilversum een regenboogbankje neergezet in stadspark De Kwekerij.

Tot slot wordt er een “Rainbow Ball” georganiseerd in de Vorstin. Hierbij staan positiviteit en inclusiviteit centraal. De gemeente Hilversum is bij verschillende middelbare scholen langs geweest om de regenboogvlag te hijsen. Zo heeft deze vlag ook een hele week lang gewapperd op het Roland Holst college. Bij deze school is er ook een groep die de school helpt met een LBHTI+ vriendelijke omgeving: de GSA (Gender & Sexuality Alliance). Volgens Nine, de voorzitter van GSA, is het belangrijk dat iedereen zich geaccepteerd voelt.

Buiten scholen om organiseert Stichting Gooi en Vecht samen met Café Brabant binnenkort ook speciale regenboogevenementen voor jongeren. Verslaggever Sofie van de Vreede ging hierover het gesprek aan met kroegeigenaar Gerard van den Hoven.

Eerder werd Van den Hoven geïnterviewd om de Rainbow Week te introduceren. Dat valt hier terug te luisteren.

Tekst: Senna Knecht

Over de auteur

Sofie van de Vreede

Hi! Ik ben Sofie van de Vreede, een kersverse journalist uit het jaar 2000. Daarnaast ben ik gek op popculture en kan ik iedereen wel een boek aanraden. Voor tips ben ik bereikbaar op sofie.vandevreede@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.