Kermis na twee jaar terug in Hilversum

Kermis na twee jaar terug in Hilversum

In Hilversum komt de kermis weer terug. De kermis wordt georganiseerd voor het eerst sinds twee jaar. Het zal plaatvinden op het marktplein in Hilversum van 15 oktober tot en met 24 oktober.

Sinds 1903 wordt de kermis in Hilversum al georganiseerd. In 2020 kon de kermis niet doorgaan door de coronacrisis, maar nu dit jaar de kermis eindelijk weer door kan gaan, hopen de kermisexploitanten op veel levendigheid op de kermis. Ondanks dat de kermis in Hilversum twee jaar lang weggeweest is noemen de kermisexploitanten het “een opluchting” nu de kermis weer terug is. Sommige kermisexploitanten hebben in de tijd dat de kermis niet door kon gaan tijdelijk een andere baan gezocht om op die manier tóch nog geld te verdienen in de tijd dat door de coronacrisis kermissen niet georganiseerd konden worden.

Hilversummers noemen de kermis “toch iets dat erbij hoort” en zijn erg positief over het terugkeren van de kermis. De mensen die de nostalgie, die de kermis met zich meebrengt hebben gemist, hoeven niet langer te wachten, want deze vrijdag is de kermis geopend.

foto kermis: the go-to

Hieronder het audiointerview van Lieve Scholtze met kermisexploitant en organisator  Olaf de Voer:

[embed]https://soundcloud.com/lieve-scholtze/interview-olaf-wav/s-tJ6zkIEa1gM[/embed]

Over de auteur

Lieve Scholtze

Beste lezer, mijn naam is Lieve Scholtze. Ik ben 18 jaar en student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb een brede interesse in veel verschillende onderwerpen. Op dit platform kunt u van mij daarom veel uiteenlopende producties verwachten. Mocht u mij willen bereiken is dit mijn e-mailadres: lievescholtze@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *