Brandveilig op de Kerkbrink

Brandveilig op de Kerkbrink

Foto: Niels Corbeel

Hoe maak ik mijn eigen huis brandveilig? René Wollaars en Jeroen Wiegers van de wijkbrandweer stonden deze vrijdag op de kerkbrink om al uw vragen te beantwoorden en vrijblijvend advies te geven over de brandveiligheid van uw huis.

In de week van de veiligheid kan brandveiligheid natuurlijk niet ontbreken. De brandweer stond vrijdag op de Kerkbrink om alle vragen te beantwoorden die mensen hadden over hun eigen woning. Want, zoals Jeroen Wiegers het zei: “Je kan heel veel geld stoppen in bestrijden, maar je kan veel beter geld besteden aan voorkomen.”

Volgens de heren was het zeker in het begin van de middag best wel druk bij het kraampje wat was neergezet op de kerkbrink. Met onder andere de burgemeester en de wethouder die even kwamen kijken naar wat de brandweer had te vertellen.

Zes op de tien dodelijke slachtoffers van woningbranden in Nederland hebben geen rookmelder.” en “80% van de mensen die omkomen hebben nog geen vlammetje gezien.” Zijn toch wel cijfers waaruit duidelijk wordt dat de preventie en voorlichting over brandveiligheid van groot belang is. Daarom zet de wijkbrandweer in op spreekuren, persoonlijk advies en voorlichting zoals deze in de week van de veiligheid.

De wijkbrandweer is in Nederland vrij uniek, maar wel aanwezig in Hilversum. De brandweer merkte dat mensen een aanspreekpunt miste om vragen te stellen over hun brandveiligheid. Daarom is de wijkbrandweer in het leven geroepen. Ook merkte ze dat bij veel ouderen het van belang is om persoonlijk advies te geven over het brandveilig maken van hun huis.

Verslaggever Jesper Gorter stelde vragen over hoe hij zijn eigen huis brandveiliger kon maken:

https://soundcloud.com/user-309377337/interview-brandveiligheid?si=b137030c03764bd88329f2867710656f

Over de auteur

Niels Corbeel

Niels Corbeel is een student Journalistiek met interesses in de horeca, politiek film en muziek. Schrijver van het boek Interpretatie is een Gift.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.