Oldenhof hofleverancier

Oldenhof hofleverancier

Foto: Oldenhof Kookwinkel Door: Roos Weidema

Kookwinkel Oldenhof viert dit jaar zijn 200 jarige bestaan. Zij kregen hier een bijzonder ‘cadeau’ bij; de winkel is  op 14 oktober namelijk officieel benoemd tot hofleverancier. 

Sinds dit jaar bestaat ‘Kookwinkel Oldenhof’ 200 jaar. Dit 200 jarige bestaan zorgde al voor veel vreugde, maar met de komst van een belangrijk nieuwtje is dit jaar nog beter geworden. Oldenhof heeft sinds kort de titel ‘hofleverancier’ gekregen. Deze titel krijg je echter niet zomaar.

De winkel is in 1821 opgericht door Jan Muijderman. Het was oorspronkelijk een smederij die gespecialiseerd was in brandkasten, haarden en fornuizen. Na het overlijden van Jan wordt de winkel overgenomen door zijn weduwe en zonen die in 1880 de smederij uitbreiden en hier keukengerei gaan verkopen. In 1895 is de smederij overgenomen door Hendrik Oldenhof, aan wie de winkel zijn huidige naam te danken heeft.

Inmiddels is de winkel niet alleen in Zwolle, waar alles begon, maar ook in Amersfoort en Hilversum te vinden. De huidige eigenaren van kookwinkel Oldenhof zijn Marjolein Kamphuis en Barry Voorhorst. Zij zijn 10 jaar geleden begonnen aan de lange weg naar het verkrijgen van de titel ‘hofleverancier’.

Verslaggeefster Roos Weidema sprak met Barry Voorhorst over onder andere hoe dit idee tot stand kwam:

Over de auteur

Roos Weidema

Ik ben Roos Weidema. Ik ben 17 jaar oud en ben eerstejaars student op de school voor journalistiek in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken. mailadres: roos.weidema@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.