Virtuele bezichtigingen

Virtuele bezichtigingen

Foto: Mirella Waaijenberg

Hilversumse makelaars moeten hun werkwijze aanpassen vanwege het coronavirus. Zij treffen verschillende voorzorgsmaatregelen en bieden extra services aan hun klanten.

Verschillende makelaars geven aan dat zij geen klanten meer op het kantoor ontvangen, maar dat er nog wel bezichtigingen plaatsvinden. Bij deze bezichtigingen mag nog maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn. Deze maatregel is ingevoerd om de veiligheid van de klant en de makelaar te waarborgen. “Als aankoopmakelaar bezichtig ik op dit moment nog maar met maximaal twee personen. Van tevoren instrueer ik mijn klanten dat we één voor één het huis ingaan zodat we voldoende afstand houden,” aldus Alex Rikmans (40), van Het Aankoophuis. Naast Het Aankoophuis, geldt de maatregel om met hoogstens twee mensen te bezichtigen, ook voor HJPost Makelaars. “Bij verkoopbezichtigingen verzoek ik de eigenaars om tijdens de bezichtiging niet thuis te zijn. Zo kan ik veilig met potentiële kopers de woning bezoeken,” vertelt Henk Jan Post (62).

Daarnaast zijn er ook andere maatregelen getroffen rondom de bezichtigingen. Het coronavirus wekt bij veel mensen angst op. Daarom hebben veel makelaars de optie van een virtuele bezichtiging toegevoegd aan hun aanbod. “Meestal bellen wij in via FaceTime of WhatsAppvideo. Wij staan dan zelf voor de deur en de kijker loopt dan virtueel met ons door de woning. Wij geven waar nodig toelichting. Na afloop wordt de woning ontsmet,” aldus Hans Tamsma (62), van Tamsma Makelaars. Iemand die ook bezig is met het aanbieden van bezichtigingen via videobellen, is Rani Schotsman (54), van Schotmanmakelaardij. “De eigenaren van het huis zijn weg als ik een bezichtiging heb. Daarnaast bied ik nu aan dat kijkers via real time, dus bijvoorbeeld via FaceTime, het huis kunnen bezichtigen. Zij kunnen dan gewoon vragen stellen terwijl ik door het lege huis loop.”

De makelaars uit Hilversum geven aan dat er op dit moment wel minder bezichtigingen zijn dan normaal, maar dat er wel een stijgende vraag ontstaat naar de bezichtigingen via videobellen. Je hoeft dus niet te wachten op een bezichtiging tot de coronacrisis voorbij is.

Eindredactie: Eva Doesborgh

Over de auteur

Mirella Waaijenberg

Mirella is redacteur voor YouNews 4. Haar interesses liggen vooral bij maatschappelijke en culturele thema's in de journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *