Een griezelige Halloween in aaantocht

Een griezelige Halloween in aaantocht

Zondag 31 oktober is het zover: Halloween is weer begonnen. Halloween wordt in Hilversum goed gevierd er is op vrijdag 29 oktober Halloween feestje van Flirtnight, Zaterdag  30 oktober wordt Halloween gevierd bij Karroesel een café in Hilversum ook draaien ze in de bioscoop Halloween achtige films.

Halloween is een Keltisch  feest waarbij kinderen verkleed als griezels langs de deuren gaan en zeggen dan ” trick or treat’ in de hoop dat ze dan snoep krijgen, de jongvolwassenen gaan dan feesten in griezelige Halloween kostuums .Halloween is nog nooit zo populair geweest in Nederland  het word ook steeds populairder door de expats( mensen vanuit andere landen die in Nederland tijdelijk werken) die brengen Halloween van hun thuisland ( voornamelijk Ierland, canada , verenigde Staten Engeland) naar Nederland.

Dus daardoor is Halloween tegenwoordig ook in Hilversum te vieren, vrijdag kan je in Hilversum een Halloweenfeestje van Flirtnight bezoeken om alvast in de Halloween sfeer te komen of je kan naar de bioscoop gaan voor een griezelige film en zaterdag zou je dan nog naar Karroesel ( een café in Hilversum) kunnen gaan waar ze ook een Halloween feest organiseren. Ik heb gesproken met een medewerker van Karroesel over hoe ze dat organiseren hij zei ‘ we proberen er gewoon een leuk feest van te maken de gasten helpen daar ook in mee door het verkleden’. Dus om bij zo’n feest te zijn moet je natuurlijk wel een Halloween kostuum hebben en daarom heb ik nog een interview gehouden met charlotte Wittebaard de eigenaresse van wittebaard  een feestwinkel die Halloween kostuums verkopen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.