Bijzondere kunst langs het spoor

Bijzondere kunst langs het spoor

Foto: Richarda van Kasbergen

Onlangs verschenen er gekleurde autowieldoppen langs het spoor in Hilversum. De wieldoppen zijn in meerdere aantallen tegen het hek van het spoor bevestigd. Achter dit mysterieuze voorval bleek de Hilversumse Richarda van Kasbergen te zitten.

Tijdens de Rainbow Week die van 10 tot 15 oktober plaatsvond kon men een bijzondere vorm van kunst aanschouwen. Meerdere roze autowieldoppen waren bevestigd aan het hek van de treinrails, maar van de kunstenaar was geen spoor te bekennen.

De kunstenares bleek de 68-jarige Richarda van Kasbergen te zijn, zij beschildert sinds 1991 autowieldoppen. Vanaf 2018 plaatst zij de wieldoppen langs het spoor. Ze probeert doormiddel van de wieldoppen de buurt op te fleuren.

Buurtbewoners reageren positief op de innovatieve kunstvorm. “Hilversum is erg saai en heeft niet veel kleur, door dit soort kunst wordt de buurt toch wat opgevrolijkt.” Aldus Pippa Fugers een Hilversumse buurtbewoonster. Ook op een facebookbericht van het kunstwerk reageren Hilversummers enthousiast. De kunst is nu nog steeds te bewonderen.

Beluister hieronder het gesprek met Richarda van Kasbergen:

[embed]https://soundcloud.com/lieve-scholtze/interview-richarda-van-kasbergen-2/s-SJHRszE1erJ?si=aafe3eec201340b3aba56fa78ff790ab[/embed]

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *