Hilversumse kunst onder de aandacht

Hilversumse kunst onder de aandacht

Beelden Françoise Stoop

Op dit moment wordt de kunst van acht verschillende kunstenaars ten toon gesteld. Locatie Kerkstraat 92 in Hilversum. De expositie loopt tot eind december. Het is een wisseltentoonstelling waarbij verschillende soorten kunst van in totaal vijfendertig kunstenaars wordt geëxposeerd. De hoop is om de Hilversumse kunstenaars bij een groter publiek te introduceren.

 Het was de bedoeling dat de expositie eerder van start ging, maar “corona gooide roet in het eten”, aldus vrijwilligster Anne de Laet. De expositie heeft een groot aanbod aan verschillende soorten kunst “er zit voor iedereen wat tussen”. In totaal zijn er vier exposities die zijn verdeeld over de aankomende twee maanden.

“Het is heel laagdrempelig”

 Entree is gratis en dat is bewust gedaan” door het laagdrempelig te houden proberen we mensen aan te trekken. Wij willen zoveel mogelijk Hilversummers kennis laten maken met de Hilversumse kunst”. De cultuursector heeft een harde klap gehad voornamelijk door corona “Ook voor de kunstenaars is de exposite een verademing”. Soms zijn de kunstenaars zelf aanwezig en vertellen de verhalen bij hun werk “Het is niet alleen kunst, maar ook een verhaal”.

Françoise Stoop is een van de acht kunstenaars die op dit moment haar kunst bij de expositie ten toon stelt. Ze probeert met haar werk “een rustpunt te creëren in ons drukke, digitale leven”, schrijft Françoise. Ze maakt onder andere schilderijen van jutte zakken, maar ook maakt ze kunst van keramiek.

De expositie leverde al veel positieve reacties op “Alleen zaterdag al waren er 77 mensen langsgekomen om te kijken”. De expositie is elke woensdag t/m zaterdag van twaalf tot vijf en elke laatste zondag van de maand van een tot vijf te bezoeken. “Het is zeker de moeite waard om langs te gaan”.

Verslaggeefster Jazz Majoor sprak met Anne de Laet, vrijwilligster bij ART Hilversum over de vraag:Waarom is het belangrijk lokale kunstenaars een podium te bieden?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.