Wandelen in gezelschap – De Klaverblad voetstappen pad wandelrally

Wandelen in gezelschap – De Klaverblad voetstappen pad wandelrally

Door: Roos Weidema

Zondag 31 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse klaverblad wandelrally, de tiende editie alweer! Het ‘witte voetjes’ pad, zoals het ook wel bekend staat in Hilversum, is er eigenlijk altijd wel maar tijdens de wandelrally zijn er toch wat extra dingen die het voor de wandelaars nóg leuker maken om mee te wandelen.  

 Het is dus weer zover; na lang wachten is de tiende editie van de Klaverblad voetstappen pad wandelrally aangebroken. Vorig jaar was het niet mogelijk om de wandelrally door te laten gaan vanwege de coronapandemie, maar dit jaar mogen ze weer.  

 De Gooise Atletiekclub Hilversum is sinds vijf jaar de organisator van de wandelrally. Men kan vijf routes lopen waarvan de start ofwel bij het VPRO-gebouw ofwel bij het station ‘Hollandsche Rading’ is. Onderweg zijn meerdere mogelijkheden om iets te eten of drinken. Ook zijn er stempelposten waar men langs kan gaan.  

 “Het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan het Goois natuurreservaat.” Aldus Angela Smeink, commissielid van de Gooise Atletiekclub Hilversum. Het geld wat dus wordt opgehaald door middel van deze wandelrally gaat naar het Goois natuurreservaat. Zij bepalen nadat ze het geld hebben ontvangen wat ze ermee kunnen doen om de natuur te verbeteren. Zo gaat het soms direct naar de verbetering van bospaden of herstel van bos en hei. “Twee jaar geleden is het geld bijvoorbeeld besteed aan nieuwe picknick bankjes.” Aldus Ines van Hees, woordvoerster voor het Goois natuurreservaat.  

 Verder heeft het natuurreservaat wat dingen georganiseerd zoals een herder met een kudde schapen die de wandelaars tegen zullen komen tijden de wandeling. Ines van Hees: “Zo maken we het wandelen nog wat aantrekkelijker.”  

 Op dit moment zijn er meer dan 200 digitale aanmeldingen voor de wandelrally waarvan  ongeveer 33% heren en 67% dames zijn. “Het leuke is dat de jongste deelnemer tussen de 15 en 19 jaar oud is en de oudste deelnemer tussen de 75 en 79 jaar oud is.” Vertelt Angela Smeink. Het is dus een enorm diverse groep die deelneemt aan de wandelrally. De Gooise Atletiekclub hoopt dat er nog meer aanmeldingen komen voor de wandelrally.  

 In het onderstaande interview praat verslaggeefster Roos Weidema met Angela Smeink verder over wat deze wandelrally precies inhoudt.   

Over de auteur

Roos Weidema

Ik ben Roos Weidema. Ik ben 17 jaar oud en ben eerstejaars student op de school voor journalistiek in Utrecht. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken. mailadres: roos.weidema@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.