Duurzaam winkelen door Hilversum: het kan!

Duurzaam winkelen door Hilversum: het kan!

Slim Lokaal Impact Maken: de SLIM winkelroute voor Hilversum, door Hilversum. De SLIM winkelroute is tot stand gekomen door Hilversum100 en Fairtrade Hilversum, in samenwerking met lokale ondernemers, bedrijven en winkels. Het doel: winkels die duurzaam bezig zijn, onder de aandacht te brengen.

De route werd in juli opgezet, en ondertussen staan er al zo’n 35 winkels op de kaart. De keuze is reuze, want de route is erg divers. “Je kan er kleding shoppen, koffie drinken, eten halen, speelgoed kopen en boodschappen doen” aldus Ynske Betlem, voorzitter Hilversum100.

De komst van lokaal winkelen is sinds corona meer naar voren gekomen. “Waar we eerst veel globalisering zeiden, zeggen we nu dat er ook al veel lokale en regionale dingen zijn waar we iets mee kunnen doen”. Een van de redenen waarom de route op de kaart is gezet. Ook is de route op de kaart gezet om de lokale ondernemers te supporten.

De route is te selecteren op de soort winkels waar de klant interesse in heeft. Dus als het gaat om kleding shoppen, is dat te selecteren bij de route. Overigens is de route online te vinden, en in meerdere gebieden van Hilversum beschikbaar, van het centrum tot aan de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Hier kunt u de route vinden: https://www.livehilversum.com/nl/blogs/slim-winkelen

Verslaggeefster Jasmijn Brasser sprak met Koffie&Jij, een van de lokale horecagelegenheden die onder de SLIM winkelroute valt.

Over de auteur

Jasmijn Brasser

Hoi! Ik ben Jasmijn, ook wel een vrolijke mafkees, fashion freak, hondenliefhebber, razende reporter én gek op reizen! Heeft u een leuk of interessant nieuwtje over Hilversum? Laat het mij vooral weten! jasmijn.brasser@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.