Duurzaam winkelen door Hilversum: het kan!

Duurzaam winkelen door Hilversum: het kan!

Slim Lokaal Impact Maken: de SLIM winkelroute voor Hilversum, door Hilversum. De SLIM winkelroute is tot stand gekomen door Hilversum100 en Fairtrade Hilversum, in samenwerking met lokale ondernemers, bedrijven en winkels. Het doel: winkels die duurzaam bezig zijn, onder de aandacht te brengen.

De route werd in juli opgezet, en ondertussen staan er al zo’n 35 winkels op de kaart. De keuze is reuze, want de route is erg divers. “Je kan er kleding shoppen, koffie drinken, eten halen, speelgoed kopen en boodschappen doen” aldus Ynske Betlem, voorzitter Hilversum100.

De komst van lokaal winkelen is sinds corona meer naar voren gekomen. “Waar we eerst veel globalisering zeiden, zeggen we nu dat er ook al veel lokale en regionale dingen zijn waar we iets mee kunnen doen”. Een van de redenen waarom de route op de kaart is gezet. Ook is de route op de kaart gezet om de lokale ondernemers te supporten.

De route is te selecteren op de soort winkels waar de klant interesse in heeft. Dus als het gaat om kleding shoppen, is dat te selecteren bij de route. Overigens is de route online te vinden, en in meerdere gebieden van Hilversum beschikbaar, van het centrum tot aan de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Hier kunt u de route vinden: https://www.livehilversum.com/nl/blogs/slim-winkelen

Verslaggeefster Jasmijn Brasser sprak met Koffie&Jij, een van de lokale horecagelegenheden die onder de SLIM winkelroute valt.

[embed]https://soundcloud.com/user-36292594/jasmijn-brasser-koffiejij-1/s-bhSQWD5IKb4?si=cf7175e227cc45ca98e6a9fa995ca99d[/embed]

Over de auteur

Jasmijn Brasser

Hi! Ik ben Jasmijn Brasser, 18 jaar oud en al van jongs af aan volg ik het nieuws op de voet. Elke doordeweekse avond zat ik op de bank naast mijn ouders, het nieuws mee te kijken. Eerst het Jeugdjournaal, daarna het NOS 8-uurjournaal. Toen ik 11 jaar oud was, begon ik met YouTube filmpjes maken. Nog steeds vind ik dat heel leuk om te doen. Door het monteren van deze filmpjes, heb ik ervaring opgebouwd met het editen van video’s. Presenteren is ook een van mijn ambities, ik vind het dan ook echt niet erg om voor een camera te staan. Maatschappelijke vraagstukken spreken mij heel erg aan, zo zou ik graag correspondent willen zijn. Het liefst buitenlandcorrespondent, of politiek verslaggever. Er is namelijk meer dan alleen Nederland, en dat wil ik graag aan iedereen laten zien. Vaak zit er veel meer achter een kort nieuwsbericht, en om die verhalen uit te leggen aan kinderen en dus ook aan jezelf, lijkt me heel leuk om te doen! Daarom is werken bij het Jeugdjournaal ook een van mijn ambities. Vorig jaar heb ik gewerkt voor Nieuws uit Hilversum. Daar heb ik ervaring opgebouwd met het maken van video reportages, audio-interviews en het schrijven van nieuwsberichten. Ook ben ik meermaals social media redacteur geweest, en ook op mijn persoonlijke Instagram vind ik het leuk om actief te zijn. U kan mij benaderen voor het monteren van AV producties, presenteren en het runnen van een social media account.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *