Hilversummers dichter bij elkaar door podcast

Hilversummers dichter bij elkaar door podcast

Arjen bij Goodground in voorbereiding op een gesprek met twee bijzondere tafelgasten

‘De 100 van’ is een podcast bedacht door Arjen en Annet van Wifferen. Doormiddel van deze podcast willen zij de cohesie en het dorpsgevoel in Hilversum nog meer versterken.

Elke week voert Arjen tafelgesprekken samen met twee Hilversummers die elkaar nog niet kennen. “Het leek ons een leuk idee om de twee uiterste te verbinden, dus iemand van 20 een gesprek te laten voeren met iemand van 60” Volgens Arjen kan je “Twee personen hebben die totaal verschillend van elkaar zijn, maar toch is er altijd wel iets dat overeenkomt, en ze zo dichter bij elkaar brengt”.

Van iedere deelnemer wordt een portret gemaakt om een inzicht te geven over wie die persoon is, op basis daarvan wordt de grond van het gesprek bepaalt. In de podcasts stellen de twee gasten vragen aan elkaar doormiddel van kaartjes, zo moeten ze zelf de vragen formuleren om aan de ander te stellen. “Ik ben er alleen om het gesprek te leiden, de gasten verzinnen zelf de vragen, wat tot bijzondere gesprekken leidt”. Het doel is om via de podcast een divers beeld te geven van Hilversum.

Ze zijn nu ook een bordspel aan het ontwikkelen, om zo ook mensen zelf uit te nodigen om met elkaar gesprekken te voeren “Iedereen vindt het fijn om te praten over wat je goed kan, wat je geleerd hebt, en je zo dus doormiddel van het spel te kunnen verwonderen over jezelf

Hieronder een audio interview met een van de tafelgasten Allard Bentvelsen:

[embed]https://soundcloud.com/merthe-625529265/interview-allard-de-100-van?si=7eafbb780b3b41c0884aeae677775d0b[/embed]

Tekst en audio door Merthe Tjaardstra

Voor meer informatie over ‘De 100 van’ klik hier

Over de auteur

Merthe Tjaardstra

mail: merthe.tjaardstra@gmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *