Hilversum in de strijd tegen voedselverspilling

Hilversum in de strijd tegen voedselverspilling

Bron van afbeelding: Too Good to Go

Wereldwijd gooien we jaarlijks gemiddeld honderd miljoen olympische zwembaden vol voedsel weg: dat komt neer op een totaalaantal van ongeveer tweehonderdvijftig miljard kubieke meter. Veel winkels in onder andere Hilversum komen in actie om hier verandering in te brengen.

De CO2-uitstoot die voedselverspilling veroorzaakt speelt een grote rol in de klimaatcrisis. Waar de overheid het vaak laat afweten, komen er steeds meer initiatieven vanuit het volk. In Hilversum zijn er bijvoorbeeld rond de twintig verschillende winkels waar mensen dagelijks “Magic boxen” kunnen meenemen.

Deze Magic boxen zijn een initiatief van Too Good to Go: een beweging waarmee winkels en horecagelegenheden de samenwerking kunnen aangaan. Volgens klimaatveranderingsexpert Chad Frischmann is het verminderen van voedselverspilling “een van de belangrijkste dingen die we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.”

Verslaggever Sofie van de Vreede ging hierover het gesprek aan met Jeroen Hengst, winkelmanager bij Hoogvliet.

[embed]https://soundcloud.com/sofie-van-de-vreede/jeroen-hengst-winkelmanager-bij-hoogvliet[/embed]

Tekst: Sofie van de Vreede

Over de auteur

Sofie van de Vreede

Hi! Ik ben Sofie van de Vreede, een kersverse journalist uit het jaar 2000. Daarnaast ben ik gek op popculture en kan ik iedereen wel een boek aanraden. Voor tips ben ik bereikbaar op sofie.vandevreede@student.hu.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *