Hilversumse natuur inspiratiebron voor lokale kunst

Hilversumse natuur inspiratiebron voor lokale kunst

Waar de Hilversumse natuur allemaal niet goed voor kan zijn! Zo is de Hilversumse natuur ook nog een inspiratiebron voor lokale kunstenaars.

Zo ook voor Mag Smit. Inwoner van Hilversum. Zij gebruikt onder andere de Hilversumse hei als inspiratiebron voor haar kunstwerken. Zij maakt gebruik van Mixed media. “Ik start met het zoeken naar een mooi plaatje in het bos. En als ik daar iets in zie, maak ik er een foto van.” Die foto zet Mag vervolgens in een grafisch programma. “Ik zet de foto in een tekenprogramma en kader de foto af. En dan verfijn ik de foto.” En dat levert artistieke foto’s op.

Een mooie ochtend in de natuur is de grootste inspiratiebron voor Mag. “Als ik ’s morgensvroeg op pad ga, is het meestal nog donker en is alles nog nat. Dat zorgt voor een extra kleur op de foto’s.”

Mag plaatst haar werken op haar eigen Instagram-pagina: @mag.smit

Ik sprak met Mag verder over haar motivatie, kunst en de toekomst.

https://soundcloud.com/user-584616969/interviewmag/s-h81RsxRyu39?si=d0543fc64a284bbfbeb98c9022fb3022

Over de auteur

Max Elijzen

Biografie Max Elijzen Ik ben Max Elijzen. Ik ben 20 jaar en ik kom uit Blaricum. Als journalist vind ik het heel belangrijk om het nieuws op de voet te volgen. Ik ben breed geïnteresseerd en georiënteerd. Mijn interesses liggen voornamelijk bij sport en maatschappelijke thema’s. Tijdens mijn drie jaar MBO Media & Evenementen in Hilversum heb ik stagegelopen bij RTL-programma Koffietijd als productieassistent en bij SBS-programma de 5 Uur Show. Ook heb ik zo’n 5 maanden bij Radio 10 als productieassistent gewerkt. Deze ervaringen neem ik mee in mijn journalistieke carrière. Tijdens die stages heb ik vooral geleerd hoe het eraan toe gaat achter de schermen van grote radio- en tv-programma’s. Daarnaast heb ik ervaring in het schrijven en maken van journalistieke producties voor een nieuwskrant in Hilversum. Voor de rest ben ik amicaal en praat ik met iedereen. Ik luister graag naar mensen en hun verhalen. Met de juiste invalshoek en vragen zit er in iedereen een verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *