Open podium in De Vorstin voor talenten uit Hilversum

Open podium in De Vorstin voor talenten uit Hilversum

© Michael Bosboom

Regelmatig vinden er evenementen plaats in De Vorstin. Het pop- en cultureel podium in Hilversum wordt zo ook gebruikt voor een ‘Open Podium’ event dat elke laatste zondag van de maand gehouden wordt. Zo komen er maandelijks 12 tot 80 jarigen langs om hun talenten te laten zien. Maar is het voldoende voor aspirerende artiesten die een stapje hoger willen?

‘De open podium zondagen zijn heel relaxed en gezellig’, spreekt Hans Sligter, de organisator en presentator van het evenement. Elke laatste zondag van de maand doen er 12 kandidaten mee, die iedere 10 minuten optreedtijd krijgen: ‘Dat is niet lang, maar we hebben erg veel belangstelling, dus moeten we het wel zo doen’. De sfeer is erg ontspannen en er is altijd support voor de deelnemers vanuit het publiek, ook als er iets misgaat tijdens de act.  In Hilversum zijn er veel talenten die zich niet kunnen of durven laten zien, maar bij De Vorstin zijn ze er niet persé op uit om talenten te ontdekken: ‘Ons primaire doel is om talent een podium te bieden om ervaring op te doen. En uiteraard willen we graag een fijne sfeer neerzetten, waarin iedereen een mooie middag heeft’.

Een fijne sfeer en ervaring op het podium. Dat is ons voornaamste doel – Hans Sligter

Hoewel er toch wel een mogelijkheid is om het podium te betreden, lijkt het Open Podium niet geschikt voor artiesten of comedians die het verder willen schoppen dan een podium in Hilversum. Toch worden er volgens Sligter soms aangename samenwerkingen bovendrijven en zijn er namen die behoorlijk aan de weg timmeren of op het punt staan om door te breken’. Er zijn dus toch namen die een redelijke naamsbekendheid hebben overgehouden. Cabaretières Roel C. Verburg en Janneke de Bijl zijn landelijk goed bezig volgens Sligter. Sured, The Wanderer en Sjoerd Hoogma waren finalisten bij het programma ‘De Beste Singer-songwriter en Duo ‘Kots’ is ver gekomen in het programma  Holland’s Got Talent.

Toch hebben niet alle artiesten een makkelijke weg in het vinden van succes. Één van die artiesten is Olivier Voschezang uit Hilversum, ook wel bekend onder de artiestennaam ‘Afrokid’. Verslaggever Ratha Alphonse sprak met Olivier onder meer over zijn moeizame weg naar succes, kritiek op de Hilversumse hiphop cultuur en zijn toekomstvisie voor hiphop Hilversum.

https://soundcloud.com/ratha-alphonse/interview-met-afrokid-en-de-schaarse-aandacht-voor-artiesten-in-hilversum?si=aec8e6cb4d664808a87f7f9cff65d2a0

Over de auteur

Ratha Alphonse

Ik ben Ratha Alphonse (22) en ik studeer aan de SvJ in Utrecht. Ik schrijf stukken waar de lezer geen genoegen van kan krijgen. Verder speel ik cricket voor het Nederlands Elftal en kom ik uit voor de regerend landskampioen HCC.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *